Susitarimą ketvirtadienį Varšuvoje pasirašė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos vadovas Egidijus Lazauskas ir „PKP Cargo“ valdybos pirmininkas Czeslawas Warsewiczius (Česlavas Varsevičius), pranešė „Lietuvos geležinkeliai“.

Pagal jį „Lietuvos geležinkelių“ lokomotyvai trauks „PKP Cargo“ traukinius su kroviniais apie 2-3 kilometrus pasienio ruože nuo Lietuvos-Lenkijos sienos iki Trakiškių geležinkelio stoties Lenkijoje. Iki šiol krovinius pasienio ruože vežė „PKP Cargo“ lokomotyvai.

„Mums tai yra svarbus etapas, nes su nauja paslauga įžengiame į viena iš mūsų strateginių užsienio rinkų. Nuolat ieškome galimybių augti naujose rinkose – tam šiemet Lenkijoje atidarėme savo atstovybę, kuri padės efektyviau plėtoti tranzitą į kitas Europos Sąjungos šalių rinkas“, – pranešime spaudai sakė E. Lazauskas.

Naujas susitarimas papildo 2013 metų bendrovių sutartį, pagal kurią tarptautiniai kroviniai iš vieno vežėjo perduodami kitam artimiausioje pasienio stotyje.

„PKP Cargo Group“ yra antra didžiausia Europoje krovinių vežimo geležinkelio transportu bendrovė, per metus ji perveža 116 mln. tonų krovinių.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)