Lykke Li niekada nelaikė savęs gryna švede. Net yra sakius, kad tarp šviesiaplaukių savo šeimos narių atrodo kaip čigonė. Įdomu, kad jos sūnus yra ketvirčiu indas. Lykke jo susilaukė su Jeffu Bhaskeriu, kuris netradicinę pavardę gavo iš savo indo tėvo.

2016 m. Lykke Li „Instagram“ paskyroje pasirodė trys trumpi vaizdo įrašai. Su J. Bhaskeriu ir savo naujagimiu ji sudainavo klasikinį hitą „Unchained Melody“. Užrašas skelbė: „Albukerkės vestuvių muzikantų repeticija.“ Dabar Dionui jau dveji. Garsi muzikos pasaulio šeima gyvena viloje ant Holivudo kalvos.

„Neapsimetinėsiu, kad tiesiog ėmiau ir subrendau. Tiesiog mano gyvenime atsirado moteris. Jai ir atitenka visi nuopelnai, kad aš gražiau apsirengęs ir labiau prisižiūriu“, – taip apie Li sako netrukus 44-ąjį gimtadienį švęsiantis J. Bhaskeris.

Iš viso jis pagerbtas net 13 „Grammy“ nominacijų. Iš jų pelnė penkias. Jis dirba su tokiomis kietomis moterimis kaip Beyonce, Lady Gaga, Alicia Keys, Pink, Lana Del Rey, Taylor Swift, Rihanna ir Katy Perry. Vyrai jo klientų sąraše ne ką prastesni: Kanye Westas, Jay Z, Drake, Snoop Doggas ir Adamas Lambertas. Vienas žymiausių jo pasiekimų – grupės „Fun“ albumas „Some Nights“. Šiai grupei jis tiesiogine prasme atvėrė kelius į aukščiausią muzikos lygą.

Legendiniai „The Rolling Stones“ pasikvietė jį prodiusuoti dainą „Doom and Gloom“. Tai buvo pirmas grupės kūrinys drauge po 7 metų pertraukos. Bhaskeriui buvo pasiūlyta dirbti ir su Harry Stylesu. Šis merginų numylėtinis iš „One Direction“ nusprendė jo padedamas išleisti solo albumą. Prodiuseris ilgai svarstė, nes ką tik buvo gimęs jo sūnus. Tačiau galiausiai sutiko, o pirmasis albumo singlas pernai tapo vienu klausomiausių.

Jūsų grojaraštyje tikrai rasime tokius superhitus kaip „We Are Young“, „Just Give Me A Reason“, „Kiss It Better“, „Sign of the Times“, „Uptown Funk“ ar „Summertime Sadness“. Žinokite – visa tai Lykke Li mylimojo Jeffo Bhaskerio rankų darbas. „Prodiuserio darbas labiausiai man patinka tuo, kad yra anonimiškas“, – sako jis. Ir iš tiesų: nors jis yra vienas geidžiamiausių šių laikų prodiuserių, gatvėje jį mažai kas atpažins.

Jis užaugo Naujosios Meksikos dykumose. Jo mama skambino pianinu. Tėtis – šeimos gydytojas, jau beveik 30 metų dirbantis miestelio meru. Berklio koledže Jeffas studijavo džiazą. „Pirmiausia man patiko Michaelas Jacksonas ir Madonna. Tada susidomėjau džiazu. Studijavau Amerikos, tiksliau – juodaodžių, muzikos istoriją. O būdamas vestuvių muzikantu turėjau išmokti visas klasikines melodijas“, – vardija jis. Taip, sunku patikėti, bet didžiausių šiandienos popmuzikos hitų kompozitorius karjerą pradėjo kaip paprastas vestuvių muzikantas.

Vienas pirmųjų Jeffo darbų – reperio The Game debiutinis albumas. Su Bruno Marsu jie taip pat pradėjo nuo pačios apačios – kartu grojo koverius. Bet netrukus Bhaskerį pasikvietė Kanye Westas ir jo karjera šovė į pačias viršūnes. Jis tapo pagrindiniu Kanye meno vadovu, prodiuseriu ir kompozitoriumi. Drauge jie sukūrė tris albumus – „808s & Heartbreak“, „My Beautiful Dark Twisted Fantasy“ ir „Watch the Throne“. „Dirbti su Kanye man buvo didžiausia mokykla. Labai įspūdinga matyti, kaip kruopščiai jis darbuojasi ir kaip jam tai svarbu“, – prisimena J. Bhaskeris.

2013 m. jis pirmąkart prodiusavo dainą Lykkei Li. Galbūt tada ir užsimezgė jų draugystė. Vėliau jie ne kartą dirbo kartu. Pavyzdžiui, su prancūzu Woodkid įrašė dainą filmui „Insurgentė“. J. Bhaskeris yra ir jos naujausio singlo „Deep End“ prodiuseris. Vienas originaliausių jų projektų – supergrupė „LIV“. Ją jiedu subūrė su „Miike Snow“, ir grupės „Peter Bjorn & John“ nariais. Šie hipiškos laisvės propaguotojai jau yra išleidę 4 dainas.

Lykke Li nemėgsta pasakoti apie savo buvusius mylimuosius. Šios istorijos įamžintos jos dainose. Jose yra viskas, ką jums reikia žinoti. Trečiasis jos albumas „I Never Learn“ gimė po skausmingiausio išsiskyrimo gyvenime. Ji susirado butą Los Andžele, kuriame buvo vienintelis baldas – pianinas. Li dvejus metus ieškojo savęs, keliavo, gėrė meskalį ir skaitė knygas. Ir, žinoma, kūrė muziką. Maždaug tada jos gyvenime atsirado Jeffas.

„Popdaina – itin nuvertinta meno forma. Labai sunku į pusketvirtos minutės kūrinį sudėti įsimintiną pareiškimą, kuris paveiktų visuomenę“, – teigia J. Bhaskeris. Būtent tokios yra Lykke Li dainos. Trumpos ir nuostabiai gražios, kurias išgirdę nebegalite pamiršti.

Lykke Li viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week“. Istorinis švedų muzikos žvaigždės pasirodymas įvyks gegužės 29 „Compensa“ koncertų salėje. Bilietais prekiauja „Bilietai LT“. Koncerto organizatoriai ragina jais pasirūpinti iš anksto, jie žada brangti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją