Lazdynų rajono plane taip pat vietoj miško Bukšių g. numatoma mokykla. Siūlyčiau mokyklas numatyti ten, kur žmonės gyvena – Bukčiuose ir tiktų. Tuo labiau, kad ten pat per Nerį į Bukčius numatytas naujas tiltas. Tik kelio srautai, mano nuomone, turėtų būti nukreipti per Lazdynėlius, nes ten kelias susijungia su aplinkkeliu.

Dar už mūsų pinigus tilto statybos bendrovės rekonstruos niekam nereikalingą tiltą prie šiluminės jėgainės ir pėsčiųjų tunelį prie paukščių tako stotelės, kur ir taip yra viadukas, o Miškinių
šiltnamiai liko be pakeitimų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja SĮ „Vilniaus planas“ projektų vadovas Mindaugas Grabauskas:

Kapinės anksčiau buvo numatytos galiojančiame Bendrajame plane, patvirtintame dar 2007 m. Viešinant plano sprendinius dabar, gegužės 7 d. vykusiame pasitarime dėl bendrojo plano, buvo nuspręsta atsisakyti naujų kapinių šioje teritorijoje.

Bendrajame plane buvo numatytos mokyklos valstybiniame miške prie Jonažolių, Bukčių g. statybos greta daugiabučiais namais užstatyto gyvenamojo rajono, kuriame gyvena apie 6 tūkst. gyventojų, kadangi artimoje aplinkoje mokyklos nėra. Vis dėlto, įvertinus visuomenės nuomonę apie tokius planus, šiais metais gegužės 7 d. vykusiame pasitarime nuspręsta atsisakyti naujos mokyklos šioje teritorijoje, mokyklai vietą parenkant „Lazdynėlių“ rajone, naujai numatomų plėtoti gyvenamųjų rajonų aplinkoje.

Norime pabrėžti, kad Bendrojo plano sprendiniai visada yra viešinami tam, kad gyventojai galėtų susipažinti su jais ir pareikšti savo nuomonę. Į gyventojų pastabas ir argumentus visada atsižvelgiama, priimami sprendimai koreguoti buvusius sprendimus. Esame labai dėkingi vilniečiams, kurie siūlo pastabas ir yra aktyviai įsitraukę į sostinės gyvenimą.