Lygiosiomis su vienais iš čempionato favoritų sužaidę Latvijos ledo ritulininkai į savo sąskaitą įsirašė dar vieną tašką ir dabar jų savo sąskaitoje turi jau 6.

Aštuonių komandų grupėje latviai šiuo metu yra ketvirti.

Latvijos rinktinė susitikime pirmoji praleido įvartį – 12 min. amerikiečius į priekį išvedė Chrisas Kreideris. Visgi baigiantis pirmajam kėliniui – 18 min. – pusiausvyrą sugrąžino Uvis Janis Balinskis (1:1).

Vos prasidėjus antrajam kėliniui latviai pasinaudojo varžovo pašalinimu ir, žaisdami daugumoje, išsiveržė į priekį – 24 min. įvartį įmušė Andris Dzerinis, tačiau 38 min. rezultatą vėl išlygino Colinas White'as (2:2).

Kadangi per trečią kėlinį niekas nepasižymėjo, komandoms teko žaisti pratęsimą. Vos jam prasidėjus iš aikštės 2 min. buvo pašalintas latvis Oskaras Cibulskis, o tai ir tapo lemiamu mačo epizodu. Likę mažumoje latviai neatsilaikė – pergalingo įvarčio amerikiečių gretose autoriumi tapo Camas Atkinsonas.

Cam Atkinson, former 6th round draft pick of #NJDevils Director of Amateur Scouting Paul Castron, wins it in OT for Team USA.

(Yes, I always try and bring all things hockey back to the Devils.) pic.twitter.com/mAmXpoe3IP— Devils Insiders (@DevilsInsiders) May 10, 2018

Amerikiečiai šiose rungtynėse į vartus smūgiavo 33 kartus, latviai – 19. Amerikiečiai užsidirbo 12, o latviai – 16 baudos minučių.

Prieš tai vykusiuose mačuose latviai 3:2 palaužė Norvegiją, 1:8 pralaimėjo Suomijai ir 5:0 įveikė Pietų Korėją.

Tuo metu JAV rinktinė su 10 taškų grupėje pakilo į pirmąją vietą. Amerikiečiai laimėjo visas ketverias žaistas rungtynes, tačiau du kartus tai padarė po pratęsimo.

Tuo metu A grupės rungtynėse Slovakijos rinktinė 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) nugalėjo Prancūziją. Slovakai su 7 taškais yra 4-ti, o prancūzai su 3 taškais – 6-ti.

Čempionate dalyvauja 16 rinktinių, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių ekipas. Dvi prasčiausiai pasirodysiančios komandos iškris į I diviziono A grupę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)