Trys lenktynių serijos – virš 11 įskaitų

Pagrindinės „DeWalt Grand Prix“ lenktynės skirstomos į tris pagrindines serijas: „Baltic touring cars championship“ („BaTCC“), „Baltic Endurance Championship – 4 hours“ („BEC4H“) ir „North European Zone“ („NEZ“) – Šiaurės Europos zonos. Nors paprastai lenktynininkams, kaip studentams, iki pilnos laimės tetrūksta vienos nakties, jau dabar į renginį užsiregistravo beveik 200 dalyvių su 140 automobilių. Technikos ir dalyvių skaičius – ne vienodas, nes „BEC4H“ keturias valandas trunkančiose lenktynėse gali varžytis nuo 2 iki 4 pilotų.

Nors kai kurių komandų garažuose dar verda darbai, didžioji dalis šios lenktynių serijos dalyvių – pasiruošę startui. Paprastai „endurance“ lenktynės susilaukia itin didelio lietuvių lenktynininkų susidomėjimo, tad ir šis sezonas – ne išimtis. Iš devyniolikos jau užsiregistravusių dalyvių – keturiolika komandų iš Lietuvos.

Tarp jų – ir lenktynių serijos senbuviai, ir naujokai, ir techniką arba lenktynių „pajėgas“ atnaujinę dalyviai. Kaip teigia ir patys lenktynių serijos organizatoriai, kovos ištvermės lenktynėse turėtų būti įdomios: šiais metais klasėse kur kas vienodesnė technika, o ir naujieji lenktynių dalyvių gretas papildę bolidai – akiai patrauklūs „TCR“ tipo automobiliai.

Praeitais metais „TCR“ klasės flagmanu buvęs „VW Golf GTI TCR“, kuriuo varžėsi ir savo klasėje „A3000+“ bei absoliučioje įskaitoje titulus laimėjusi „NERO-GSR Racing Team“, tapo „Energizer Racing“ komandos dalimi, o „GSR Motorsport“ šiam sezonui paruošė naujutėlaitį, dar dažais kvepiantį „VW Golf GTI TCR“ automobilį. Dar vienas „TCR“ automobilis „A3000+“ įskaitoje – Estijos „ALM Motorsport“ komandos „SEAT Leon SEQ V3 TCR“, Rygos žiedinėje trasoje sušmėžavę ir praeitais metais.

„BEC 4H“ lenktynėse – gausu naujų komandų

Daugiausiai baimės varančių automobilių „TCR“ gretas papildė dar viena komanda iš Lietuvos: tai „London Grill racing team“ su „SEAT Cupra TCR“. Jau ne pirmus metus vykstančios „BEC 4H“ lenktynių serijos dalyviai įsitikino, kad ne visada lenktynėse galingumas – lemiantis faktorius trofėjaus link, o kuo arčiau automobilis gamyklinio – tuo ramiau komandos gali jaustis startuodamos ištvermės lenktynėse.

Dar viena komanda, papildžiusi „BEC 4H“ – iš uostamiesčio „ITCC Racing“, apsiginklavusi „BMW E46 M3“ automobiliu. Dar viena naujai susiformavusi komanda – „Porsche Lietuva“, lenktynių įskaitoje dalyvausianti „Porsche Caymann GT4“. Tai – dar prieš sezoną pristatytas „Porsche“ Akademijos“ dalis su puikiai visiems žinomu lenktynininku Robertu Kupčiku.

Taip pat nauja komanda čempionatą papildė iš Rusijos. Tai – su „Honda Civic Type R FN2“ lenktyniausianti „Neva Motorsport“ komanda. Ramūnas Čapkauskas šiais metais savo pajėgas papildė jaunimu ir jo klubui šiemet „BEC4H“ atstovaus dvi komandos: „DHL Racing Team“ ir „DHL Racing Team Junior“, o starto tiesiojoje pasirodys abu klubo „BMW M3“. Kiek kitokią techniką pristatė „Antėja kraujotyrimai“. Palangos ištvermės lenktynių mėgėjams – tai ne naujiena, tačiau kitiems „Audi RS4“ gali pasirodyti kaip ne itin dažnai lenktynių trasoje sutinkama technika.

„BaTCC“ serijoje – 84 dalyviai

Kitoje itin populiarioje „BaTCC“ – trumpųjų nuotolių – serijoje startui ruošiasi 84 dalyviai, tarp kurių – gausus lietuvių sportininkų desantas, o technika pati įvairiausia: nuo istorinų „VAZ“ iki be galo galingų „BMW M3“ ar stabiliųjų „TCR“ tipo automobilių.

„NEZ“ – Šiaurės Europos Zonos serijoje – lietuvių atstovas

Šiaurės Europos Zonos serijoje besivaržantys automobiliai – itin patrauklūs akiai. Siluetiniai „V8 Thundercars“, kurių formos primena amerikiečių „muscle cars“ bolidus bei „Porsche Cup“ įskaitos dalyvių technika ne tik traukia akį savo formomis, bet ir priverčia atsisukti į juos bevažiuojančius trasoje dėl galingų variklių riaumojimo. Net ir šioje lenktynių serijoje neapsieita be lietuvių ir besivaržantį trasoje automobilių sporto mėgėjai matys Joną Karklį, dėl podiumo kovosiantį su „Porsche 911 GT3 Cup Type 991“ automobiliu.

Norintys palenktyniauti – dar turi šiek tiek laiko spėti užsiregistruoti, o visi automobilių sporto mėgėjai, kurie negalės būti „DeWalt Grand Prix“ lenktynių fiestoje gyvai, varžybas galės stebėti tiesiogiai internetu ir šeštadienį, ir sekmadienį.

Visas lenktynių naujienos ir vis pilnėjantis dalyvių sąrašas – oficialioje lenktynių interneto svetainėje www.batcc.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)