Ir vis tik žmogaus kūnui kartais tenka sunkesni išbandymai, rašo listverse.com. Kartais neįprastai daiktai praryjami netyčia, kartais jie patenka į žmogaus kūną siekiant seksualinio pasitenkinimo ar nusikalstamais tikslais.

1. Dantų krapštukas

Australijoje 70 m. eilinį ne kartą ėjo pas gydytoją, skųsdamasi pilvo skausmais. Po ketvirto jos apsilankymo 2017 m. balandį medikai nusprendė atlikti operaciją, tikėdamiesi rasti skausmų priežastį.
Operuodami medikai iš karto pamatė, kad dalis storosios žarnos apimta stipraus uždegimo nuo bandymų išsituštinti ir nusprendė pašalinti šią dalį. Medikai labai nustebo išpjautoje žarnoje radę dantų krapštuką. Po operacijos australei baigėsi nemalonūs simptomai, ji visiškai pasveiko.

Gydytojai negalvoja, kad pilvo skausmo priežastis gali būti dantų krapštukai. O iš tiesų dažniau nei 50 proc. kartų pacientai nežino, kad prarijo tokį smailų medinį daiktą. Greičiausiai dėl to kalta intoksikacija – dažniausiai taip nutinka vakarėliuose, kai žmonės būna išgėrę ir valgo dantų krapštukais persmeigtų užkandžių. Ateityje per vakarėlius geriau apeikite sūrio lėkštę.

2. Plastikinio padažo pakelio dalelė

Ištisus šešerius metus 41 m. amžiaus moteris manė, kad jai žarnyno sutrikimas – Krono liga. Vėliau paaiškėjo, kad nemalonius simptomus jai keldavo pomidorų padažo „Heinz“ pakelio dalelės. Moteriai kartais tris dienas iš eilės pūsdavo, raižydavo pilvą, todėl medikai diagnozavo jai minėtą ligą. Visgi laikui bėgant gydytojai pamatė, kad gydymas neduoda rezultatų, todėl nusprendė atlikti operaciją.

Operacijos metu jie rado moters plonajame žarnyne uždegimo apimtą vietą ir keistą masę. Paaiškėjo, kad tai dvi pomidorų padažo „Heinz“ pakelio dalelės. Jas išėmus, po operacijos moteris žaibiškai pasveiko. Tiesa, ji tvirtina, kad tą dieną, kai prasidėjo simptomai, ji nevalgė pomidorų padažo.

Medikai padarė išvadą, kad tai pirmas žinomas atvejis, kai plastikinio pakelio dalelės sukėlė problemą ir paskatino diagnozuoti Krono ligą. Tai rodo, kad nevalia spręsti apie knygą pagal viršelį, o kartais tenka paieškoti priežasties giliai žarnyne.

3. Šratinukas (-ai)

Neseniai vyrui Kinijoje medikai išėmė iš skrandžio du šratinukus, praėjus 36 metams po lažybų neblaivia galva. 11,9 cm ilgio šratinukai išbuvo žmogaus skrandyje daugiau nei tris dešimtmečius ir medikai manė, kad jie jau suvirškinti, nes nekėlė jokio diskomforto ir nemalonių simptomų.

Operacija buvo atlikta 2017 m. gegužę Kunshano ligoninėje, Rytų Kinijoje. Ji buvo sėkminga. Dabar nebesužinosime, ar šratinukus laikui bėgant skrandis visgi būtų suvirškinęs.

4. Stiklinė

Dar vienas kinas peržengė daugelį įmanomų ribų. 2017 m. jo anuse dvi dienas išbuvo įstrigusi stiklinė, paskui vyrą išvežė į ligoninę. Per tas dvi dienas kinas įvairiais įrankiais ir įvairiais būdais bandė įšsiimti stiklinę, bet dėl smarkaus paburkimo toji stiklinė tik suskilo. Ligoninėje iš jo anuso išėmė 7 cm skersmens stiklinę... Rankomis jiems nepavyko to padaryti, taigi buvo skubiai paskirta operacija ir, dideliam vyro palengvėjimui, stiklinę išėmė. Kaip stiklinė atsidūrė anuse, lieka mįslė. Vyras visiškai pasveiko.

5. Laisvinamųjų vaistų buteliukas

2014 metais Kinijoje vienas 60 metų vyras itin sunerimo dėl vidurių užkietėjimo. Taigi į tiesiąją žarną jis susigrūdo visą laisvinamųjų vaistų buteliuką, gerokai viršydamas rekomenduojamą dozę. Jis manė, kad visas buteliukas suveiks kaip stimuliatorius ir suaktyvins jo žarnyno veiklą.

Nereikia nė sakyti, kad jis beviltiškai prašovė pro šalį. Vyrui teko vykti į ligoninę, kad medikai ištrauktų giliai analinėje angoje įstrigusį buteliuką. Laimė, gydytojai ištraukė svetimkūnį, nepadarydami jokios žalos, tačiau internete pasklido rentgeno nuotrauka, kuria socialinėje žiniasklaidoje pasidalijo medikų kolegos.

Ligoninė oficialiai išplatino šią rentgeno nuotrauką, kai iš jos sistemų buvo pašalinti nelaimėlio duomenys.

6. Grybai

2017 metų pradžioje iš vienos 50 metų moters skrandžio teko šalinti visą grybų asortimentą, kai pacientė jų tinkamai nesukramtė. Neįtikėtina, bet grybai jau buvo pradėję augti jos skrandyje.
Iš tikrųjų terpė jiems buvo labai palanki – skrandyje buvo tamsu ir drėgna, o būtent to reikia mėsingiems grybams. Kai kurie grybai buvo užaugę net iki 7 cm aukščio!

Grybai įstrigo moters skrandyje, nes ji juos išvirė nepamirkiusi, o vėliau prarijo nekramčiusi. Netrukus ji pajuto tokius stiprius skrandžio skausmus, kad buvo priversta vykti į ligoninę.
Gydytojai atliko operaciją ir saugiai pašalino grybus. Moteris visiškai pagijo.

7. Tarakonas

Mes visi nekenčiame šių virtuvės parazitų, kurie netgi vyrus kartais priverčia suspiegti moterišku balsu. Tačiau kaip reaguotumėte, jei vienas iš jų atsidurtų ten, kur nė vienas tarakonas nedrįsta lįsti – jūsų kaukolėje?

2017 metų pradžioje viena indė prabudusi pajuto, kad kažkas krebžda jos dešinėje nosies landoje. Pagalvojusi, jog tiesiog persišaldė, moteris bandė vėl užmigti. Tačiau nosies viduje pajuto jau kitokius judesius.

Visą likusią naktį ji nebegalėjo užmigti ir nekantriai laukė ryto, kad galėtų nuvykti į ligoninę. Ji įtarė, kad į vidų galėjo įlįsti kažkoks vabzdys. Nuo kiekvieno jo judesio jai pradėdavo degti akys.
Moteris buvo nukreipta net į tris ligonines, kol gydytojai peršvietė jos kaukolę ir nustatė, kad jos viduje yra „mobilus svetimkūnis“. Galiausiai endoskopu jie aptiko tarakoną, kuris buvo įsitaisęs kaukolės pamate, tiesiai tarp jos akių ir pavojingai priartėjęs prie smegenų.

Medikai chirurginėmis žnyplėmis ir siurbimo prietaisais puolė šalinti pavojingą įsibrovėlį. Po 12 valandų tarakonas buvo ištrauktas ir vis dar buvo gyvas. Tiesą sakant, gydytojai apsidžiaugė, kad parazitas buvo gyvas, nes priešingu atveju jis galėjo sukelti mirtinai pavojingą infekciją.

8. „Kinder Surprise“ kiaušiniai

20 metų narkotikų kontrabandininkas Damianas O’Reilly sugalvojo idėją, kaip praturtėti. Kadangi kalėjime narkotikai kainuoja dešimt kartų brangiau, negu gatvėje, jam tereikėjo rasti būdą, kaip patekti į kalėjimą ir pranešti kvaišalus. Į savo tiesiąją žarną jis susikišo aštuonis „Kinder Surprise“ kiaušinius, prikimštus marihuanos, degtukų, tabako ir popieriaus suktinėms.

Kadangi jau buvo baustas lygtinai, jis pamanė, kad tiesiog sviedęs akmenį į policijos patrulį padarys visą darbą. Po kelių minučių jis buvo sulaikytas ir nugabentas į kalėjimą. Ten už jį buvo paskelbtas užstatas.

Tačiau tuomet viskas pakrypo ne taip, kaip planavo D. O`Reilly. Vienam pareigūnui kilo įtarimų, kad sulaikytasis bando pranešti kvaišalus, todėl pasiuntė jį į „sausąją kamerą“ (kamerą, neturinčią jokios kanalizacijos). Sargybiniai jį stebėjo ir laukė, kol iš jo kūno vienu ar kitu būdu pasišalins kontrabanda. Sargybiniai planavo ją konfiskuoti.

Daugiau nebegalėdamas ištverti diskomforto, D. O’Reilly pats išsiėmė „Kinder“ kiaušinius. Vėliau jis buvo pripažintas kaltu dėl narkotikų kontrabandos ir pasiųstas už grotų dvejiems metams.

9. Pinigai

2017 metais vienas 26 metų vyras iš Floridos į savo analinę angą susikišo daugiau kaip 1 tūkst. dolerių, gautų iš prekybos narkotikais – taip jis tikėjosi paslėpti šiuos pinigus nuo policijos.

Vyras važiavo su savo 7 mėnesių vaikeliu, kai kelių policija sustabdė jį eiliniam patikrinimui. Vienas pareigūnas automobilyje užuodė marihuanos kvapą.

Policininkai išlaipino vyrą ir apieškojo jo automobilį. Jie aptiko 197 g metamfetamino, kokaino ir 4 g heroino. Jie taip pat rado svarstykles, didelį kiekį grynųjų pinigų ir marihuanos. Kai įtariamasis buvo nugabentas į vietos areštinę, pareigūnai pamatė, kad trūksta įvykio vietoje rastų pinigų. Nors įtariamasis tikino, kad visus pinigus jau atidavė, kruopšti jo apžiūra be drabužių vėliau padėjo išsiaiškinti, kur jis juos slėpė.

10. Žaisliukas

Žaislai dažnai atsiduria mažų vaikų burnose, tačiau vieno paštininko iš Lankašyro grafystės Crostono miesto istorija yra kitokia. Buvusiam rūkoriui Paului Baxteriui buvo įtariamas plaučių vėžys, nes jis daugiau kaip vienerius metus kosėjo gelsvais skysčiais. Prieš 20 metų gydytojai jo plaučiuose buvo aptikę kažkokį darinį ir mėgino jį pašalinti, bet nesėkmingai.

Tuomet 2017 metų pabaigoje jie įvedė į jo plaučius miniatiūrinę kamerą, kad pažiūrėtų, kas juose yra, ir... prapliupo juoku. Užuot radę piktybinį auglį, jie aptiko žaislinį signalinį eismo kūgį, priklausantį „Playmobil“ rinkiniui. Pasitelkę vietinę nejautrą, gydytojai pašalino žaisliuką. Paštininkas pasiliko jį kaip savo kančių atminimą. Jis tvirtino, kad žaislinis kūgis tebebuvo „darbinės išvaizdos“, nes ant jo vis dar buvo galima įžiūrėti skirtingus žymėjimus.

P. Baxteris pasakojo, kad šis signalinis kūgis yra iš „Playmobil“ rinkinio, kurį jis gavo dovanų septintojo gimtadienio proga. Tiesa, vyras negalėjo prisiminti, kad būtų jį įkvėpęs. Taigi šis žaisliukas plaučiuose pratūnojo net 40 metų, o jo, kaip svetimkūnio, simptomai pradėjo reikštis palyginus neseniai. Paulas visiškai pasveiko ir dabar gyvena sveikai kartu su savo žmona ir dviem vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)