Svetainėje netdoctor.co.uk sekso ekspertė Tracey Cox dalijasi patarimais, ką daryti, kad jūsų seksualinis gyvenimas vėl taptų jaudinantis.

1. Išvykite iš namų

Susitarkite, kad vieną savaitgalį per šešias savaites kur nors išvyksite – tai išspręs daugumą jūsų sekso ir santykių problemų. Tai buvo vienas pagrindinių JAV sekso terapeutų patarimų, kai jie buvo paprašyti atskleisti, kas labiausiai padeda išsaugoti problematiškus santykius. 80 proc. jų atsakė, kad tai yra savaitgalio išvykos. Jos neprivalo būti brangios – jums tiesiog reikia ištrūkti iš kasdienės aplinkos, kur jus persekioja visos problemos (darbas, pinigai, vaikai, stresas). Susitarkite su kitomis poromis, kad paeiliui dalysitės vaikų priežiūra. Jei išvyka visam savaitgaliui skamba pernelyg ambicingai, kartą per mėnesį skirkite sau bent vieną naktį padoriame viešbutyje.

2. Nepamirškite pramogų

Kuo daugiau kartu pramogausite, tuo labiau būsite įsimylėję. Kai tik žmonės nusprendžia, kad jų santykiai yra rimti, jie pradeda pernelyg rimtai žiūrėti į gyvenimą: pasiima paskolą, susilaukia vaikų. Jų gyvenimas pereina prie funkcijų: dėmesys nuo tarpusavio santykių nukrypsta į darbą ir pinigus.

Maždaug po dviejų bendro gyvenimo metų poros panyra į nuobodžius elgesio modelius – neretai jie gali reikšti tikrą mirties bučinį. Kai kažkas sako, kad „nežinau, kas atsitiko, bet aš be jokios priežasties jo nebemyliu“, būtent tai įvardija, kas paprastai nutinka. Rutina pražudo santykius. Laikykitės įpročio bent du kartus per mėnesį skirti laiko bendroms pramogoms: tai gali būti teatro spektaklis, koncertas, apsilankymas naujame restorane ar kinas.

3. Maži poelgiai atlieka didžiulį darbą

Maži dalykai iš tikrųjų yra labai svarbūs. Neseniai atliktas daugiau kaip 5 tūkst. žmonių tyrimas parodė, kad maži meilės gestai, pavyzdžiui, arbatos užplikymas savo partneriui, ilgalaikei meilei ir laimei yra kur kas svarbesni už grandiozinį meilės pademonstravimą. Pagaminkite jai mėgstamą patiekalą, kol ji miega, ar suplanuokite dieną SPA centre, kol jis ar ji sunkiai dirba – paprasti ir prasmingi gestai reiškia labai daug.

4. Darykite jaudinančius dalykus

Ilgai trunkanti meilė yra švelnus, kilnus ir jaukus jausmas. Tačiau aistra yra primityvi, laukinė ir pavojinga. Mums reikia rizikos ir pavojaus užuominų, kad ir toliau regėtume savo partnerius kaip seksualias būtybes. Kuo stipriau priversite plakti savo širdį, tuo bus geriau – gali būti, kad šoką patyrusios smegenys vėl pasiduos aistrai. Bet kokia adrenaliną išskirianti veikla smegenyse padidina dopamino kiekį, todėl jūs jausitės aistringesni ir labiau įsimylėję. Taigi imkitės bet ko, kas jus šiek tiek gąsdina: šuolių parašiutu, pasivažinėjimo lenktynių trasoje, nardymo paspirtuku tarp automobilių, kikbokso, pasivažinėjimo amerikietiškais kalneliais ar net pasirodymo biure, avint rožinius batelius su svaiginančio aukščio pakulne.

5. Jokių pasiteisinimų

Liaukitės teisinęsi, kad esate pernelyg užimti – seksui tikrai pakaks laiko. Kelis kartus per savaitę skirkite jam 10 minučių, o kartą per dvi savaites susiplanuokite ilgesnę sesiją (pavyzdžiui, 30 minučių). Taigi seksas jums užims mažiau laiko negu kartą per savaitę rodomo valandos trukmės televizijos serialo žiūrėjimas. Mėgaukitės mažais sekso kąsneliais: jūsų pasimylėjimas neprivalo turėti pradžią, vidurį ir pabaigą. Labai svarbu ir bučiniai: lytinis aktas ne visada privalo tapti pagrindiniu jūsų patiekalu.

6. Išnaudokite aistros blykstelėjimus

Visai neprieštarautumėte pasimylėti? Nenuvykite šios minties – pasičiupkite ją ir padarykite tai kiek įmanoma greičiau. Tyrimai rodo, kad kuo daugiau laiko praeina tarp sumanymo ir jo įgyvendinimo, tuo labiau tikėtina, kad jūsų motyvacija išblės. Nesakome, kad turite įsiveržti į savo partnerio susirinkimų kambarį ir išsivilkti jį už kaklaraiščio. Tiesiog neleiskite, kad kelią jums pastotų tokie dalykai kaip maisto ruošimas ar planas „pirmiausia atsakyti į elektroninius laiškus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)