Labai gaila, tačiau kompensacijos už vandens sukeltus gedimus garantija nenumato. Dar apmaudžiau, kad sušlapus telefonui per vieną vienintelę akimirką galite netekti visų jame saugomų nuotraukų ir pokalbių. Kai kuriems žmonėms toks praradimas gali sukelti kone širdies priepuolį.

Kad neįvyktų tragedijos, portalo „Bright Side“ publikacijos autoriai siūlo vadovautis keletu patarimų. Atliekant toliau išvardytus veiksmus gali pasisekti išgelbėti vandenyje pabuvojusį telefoną.

1. Kuo greičiau ištraukite telefoną iš vandens

Nors tai turėtų būti akivaizdu, kai kam gali atrodyti, kad į vandenį patekęs telefonas iš karto nepataisomai sugenda, todėl nėra jokio reikalo skubėti ką nors daryti. Tačiau tiesa ta, kad tokiu atveju svarbi kiekviena sekundė, ir jei pasiseks, telefonas tikrai bus išgelbėtas.

2. Nedelsdami jį išjunkite

Dažniausiai į vandenį įkritęs telefonas išsijungia automatiškai, tačiau jei taip nenutinka, būtinai patys jį išjunkite arba tiesiog išimkite akumuliatorių – taip bus greičiau. Kai telefonas bus išjungtas, neįvyks trumpojo jungimo.

3. Išimkite akumuliatorių (jei įmanoma)

Jei naudojatės telefonu, kurio akumuliatoriaus išimti neįmanoma, pavyzdžiui, „iPhone“, šis patarimas jums netaikomas. Bet jei akumuliatorių iš telefono išimti galima, tuojau pat tai padarykite. Šis žingsnis neleis telefonui perdegti. Kai akumuliatorius bus išimtas, į telefoną nebebus tiekiama energija, todėl didesnės žalos pavyks išvengti.

4. Išimkite SIM ir atminties korteles, taip pat atjunkite visus priedus

Pasirūpinkite, kad nebūtų užblokuota nė viena telefono jungtis arba tarpas. Nusausinkite įrenginį naudodami mikropluošto audeklą arba rankšluostį. Popierine servetėle sausinti nerekomenduojama, nes popieriaus atplaišos gali patekti į tarpus tarp telefono komponentų.

5. Įdėkite telefoną į vakuuminę pakuotę

Šitaip pavyks pašalinti vandenį iš visų sunkiai prieinamų telefono angų ir lizdų. Taigi, įdėkite telefoną į plastikinį maišelį ir išsiurbkite iš jo orą. Sudarydami vakuumą išsiurbsite ir vandenį, patekusį į telefono vidų.

6. Panardinkite telefoną į ryžius arba ką nors, kas sugeria drėgmę

Patikėkite, šis patarimas tikrai veikia. Šluostydami telefoną nosine niekaip nepasieksite vidinių jo komponentų, vadinasi, drėgmę reikia pašalinti kokiu nors kitų būdu. Viena iš išeičių – panardinti telefoną į dubenį su ryžiais ir maždaug porą dienų jame palaikyti. Galima naudoti ir kitas drėgmę absorbuojančias medžiagas. Puikiai tinka silikagelio sausikliai, paprastai dedami į birių maisto produktų pakuotes, vitaminų indelius arba batų dėžes.

7. Dabar įjunkite telefoną ir tikėkitės džiuginančio rezultato

Nors technikai perspėja, kad telefonui įkritus į vandenį gedimų išvengti, ko gero, nepavyks, portalo „Bright Side“ leidėjai ragina nusiteikti optimistiškai ir visada tikėti laiminga pabaiga. Jie dar kartą primena, kaip svarbu bent porą dienų palaukti, kol telefonas visiškai išdžius. Net menkas vandens lašelis visas jūsų pastangas gali paversti niekais. Taigi, kantrybės ir... sėkmės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)