Bendras tarptautinių varžybų HEST 2018 prizinis fondas sudaro net 82 tūkst. 700 eurų ir tai yra pirmąkart Lietuvoje tokio aukšto rango konkūrų varžybos Lietuvoje, kuriam buvo surinktas įspūdingas prizinis fondas.

„HEST – 2018“ organizatorius Laimondas Skėrys įtraukė du tarptautinio „Longines“ reitingavimo konkūrus (kiekvieno iš jų prizinis fondas siekia 24 tūkst. 700 eurų).

Hest 2018 varžybų aikštė / Foto: HORSEMARKET

Šeštadienį dviejų žvaigždžių „Grand Prix“ maršrute stovės 145 cm aukščio kliūtys. Jame varžysis pajėgiausi suaugusieji ir jaunieji raiteliai, sėkmingiausi iš jų turi galimybę kvalifikuotis į 2018 metų Jaunųjų raitelių Europos čempionatą, kuris vasaros viduryje vyks Fontainebleau, Prancūzijoje.

Suaugusieji raiteliai, sėkmingai įveikę 140-160 cm maršrutą Pasaulio Taurės „Grand Prix“ rungtyje šį sekmadienį, gegužės 13 dieną, kovos ne tik dėl įspūdingo 24 tūkst. 700 eurų prizinio fondo, bet ir dėl galimybės kvalifikuotis į Pasaulio jojimo žaidynes JAV bei kitų metų Europos Čempionatą, vyksiantį Roterdame, Nyderlandų karalystėje.

Sukurta varžybų infrastruktūra ir programa pritraukė žinomiausius Lietuvos ir kaimyninių šalių raitelius. Lietuvos garbę gins Lietuvos konkūrinio sporto korifėjus, ką tik atšventęs 60-ies metų jubiliejų, Zigmantas Šarka, sėkmingiausias pastarųjų metų Lietuvos raitelis Andrius Petrovas, jo mokinė, jaunoji raitelė Monika Paulauskaitė, Danielius ir Benas Gutkauskai, Nerijus Šipaila, kiti raiteliai.

Z. Šarka ir A. Petrovas / Foto: HORSEMARKET

Daugiau nei 60 žirgų atsivežė tarptautinėse arenose startuojantys Estijos raiteliai Gunnaras Klettenbergas, Reinas Pilas, Urmas Raagas, Tiitas Kivisildas ir kiti. Pirmąkart Lietuvoje startuos Lenkijos žymiausi raiteliai – Jaroslawas Skrzyczynskis, pasaulinėje Longines reitigų lentelėje esantis 79 vietoje, Maksymilianas Wechta, Dawidas Kubiakas. Taip pat matysime Latvijos sportininkus. Žinomiausieji jų – Andis Varna bei neseniai iš Pasaulio Taurės finalo Paryžiuje grįžęs Kristapas Neretniekas, pastaruoju metu dažniau sutinkamas Vakarų Europos startuose.

Konkūrinėje aikštėje taip pat matysime Čekijos, Rumunijos, Rusijos Federacijos , Baltarusijos raitelius.

Vyriausiasis varžybų teisėjas – Dariuszas Orzolas ( Lenkija), o jam talkins Vytautas Paznanskis, Regina Gražulienė (Lietuva) ir Hillaris Taltsas (Estija). Tarptautinis teisėjas – Bohumilas Rejnekas (Čekija). Maršrutų dizainerė šiose varžybose – Cristina Larangeiro (Portugalija), asistavusi statant konkūrinius maršrutus Olimpinėse varžybose Brazilijoje, Rio de Žaneire.

Varžybos vyks gegužės 10-13 dienomis Dargužių kaime, Klaipėdos rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)