Finansinės institucijos prognozėmis, Rusijos ekonomikos augimo tempai 2018 ir 2019 metais išliks ties 2017 m. lygiu - apie 1,5 proc., tam daugiausia įtakos gali turėti „žemas investicinis aktyvumas ar nedidelis naftos kainų smukimas“.

Bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą palaikytų atsigaunantis vartojimas ir investicijos, taip pat naftos kainų augimas ir makroekonominės situacijos stabilizavimas.

Vis dėlto pagrindines rizikas Rusijos ekonomikai kelia ir vėlgi nafta, tai yra jos kainos, taip pat geopolitinė įtampa ir reformų verslo sektoriuose trūkumas. Ataskaitoje taip pat pažymima, kad balandžio pradžioje JAV įvestų sankcijų Rusijos verslininkams ir įmonėms naujas raundas sustiprino investuotojų abejones ir nerimą.

Ataskaitos autoriai taip pat pabrėžė, kad neįgyvendinus esminių reformų, Rusijos BVP metinis prieaugis ilgalaikėje perspektyvoje išliks ties maždaug 1-2 proc., visų pirma dėl žemų investicijų ir pasenusių gamybos pajėgumų, silpnos demografinės padėties, atgyvenusios infrastruktūros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)