Agentūra remiasi neįvardytais Amerikos administracijos atstovais, pareiškusiais, jog Singapūras šiuo metu yra labiausiai tikėtina D. Trumpo ir Kim Jong-uno susitikimo vieta. Jis turėtų įvykti šio mėnesio pabaigoje arba ateinančio pradžioje.

Kitas neįvardytas JAV pareigūnas savo ruožtu žurnalistams pareiškė, jog per ką tik pasibaigusį valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo vizitą į Pchenjaną buvo pasiekta „didelė pažanga“ rengiant dviejų šalių lyderių susitikimą. Pasak šaltinio, JAV ir Šiaurės Korėjos atstovai, sprendžiantys būsimo susitikimo logistikos klausimus, planuoja netrukus susitikti dar sykį ir galutinai aptarti visas detales.

Anksčiau D. Trumpas sakė, kad jo susitikimas su Kim Jong-unu gali įvykti Panmundžome, demilitarizuotoje zonoje tarp Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos, arba Singapūre.

Balandžio 27 d. Panmundžomo pasienio punkte įvyko istorinis Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimas. Tai buvo pirmosios aukščiausio lygio Pietų ir Šiaurės derybos per daugiau kaip 10 metų. Pagal jų rezultatus dviejų šalių vadovai pasirašė bendrą Panmundžomo deklaraciją.

Pabrėžta, kad D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio susitikimas bus rengiamas ne abi Korėjas skiriančioje Demilitarizuotojoje zonoje.