Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį atmetė įmonės skundą – ji prašė panaikinti Konkurencijos tarybos sprendimą už klaidinančią reklamą įmonei skirti 6,3 tūkst. eurų baudą, pranešė taryba.

Anot pranešimo, teismas konstatavo, kad skleisdama reklamą apie butus, bendrovė klaidino vartotojus, nes jiems siūlė negyvenamas patalpas.

Baudą Povilo Lodos valdomiems „Kauno būstams“ taryba skyrė pernai lapkritį, nustačiusi, kad nuo 2016 metų rugsėjo iki 2017 metų vasario skelbimų svetainėse bendrovė reklamavo Palangoje, Paliepgirių kelyje, parduodamus naujus butus ar būstus dvibučiame name, taip pat siūlė įsigyti trijų kambarių namą.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad ten buvo statomos negyvenami pastatai – svečių namai ir poilsio patalpos. Žemės sklypas po pastatais patenka į teritoriją, kuriai dėl padidinto triukšmo lygio taikomi apribojimai ir kurioje galima tik trumpalaikio apgyvendinimo statyba.

VAAT sprendimas per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)