Pirmasis apie „Raptors“ klubo valdybos planus prabilo didžiausio Kanados sporto žiniasklaidos tinklo TSN reporteris Joshas Lewenbergas. Toronto klubo reikaluose besispecializuojantis žurnalistas atskleidė, jog organizacijai artimi šaltiniai praneša apie artėjantį generalinio vadybininko Masai Ujiri sprendimą atleisti 61-erių metų specialistą.

Išgirdę gandus savo nuomonę šiuo klausimu pareiškė „Raptors“ starto penketo gynėjai DeRozanas ir Lowry. Po keturis kartus Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavę rezultatyviausi Toronto ekipos krepšininkai nepritaria idėjai atsisveikinti su strategu, kurį familiariai vadina „Case'u“.

„Aš su Case'u kartu praleidau septynerius metus. Jis pasitikėjo manimi, jis leido man būti 21-erių metų jaunuoliu, einančiu į aikštę ir žaidžiančiu laisvai. Už didelę dalį mano sėkmės, net ir už visą savo sėkmę aš esu dėkingas Case'ui“, – kalbėjo DeRozanas.

Panašią sentimentalią poziciją išreiškė ir Lowry: „Su juo aš visada galėjau būti tuo, kuo tapau. Visada juo tikiu. Tikiu, kad jis yra vienas pačių geriausių trenerių“.

DeMaras DeRozanas, Dwane'as Casey ir Kyle'as Lowry

Palaikymą savo kolegai prieš ketvirtąsias Rytų konferencijos pusfinalio rungtynes išreiškė ir Klivlando „Cavaliers“ dirbantis Tyronnas Lue, kalbas apie galimą oponento atleidimą pavadinęs „absurdiškomis“.

Nuo 2011-ųjų metų Toronto klubui vadovaujantis Casey per šį laikotarpį iškovojo 320 pergalių ir patyrė 238 pralaimėjimus. Laimėtų rungtynių skaičiumi specialistas daugiau nei dvigubai lenkia antrą sėkmingiausiai „Raptors“ ekipą treniravusį strategą Samą Mitchellą, 2005-2009 metais iškovojusį 156 pergales.

Šių metų pirmenybėse 59 kartus triumfavęs amerikietis pasiekė naują absoliutų klubo rekordą ir padovanojo Kanados komandai pirmąjį reguliariojo sezono Rytų konferencijos nugalėtojų titulą.

Jei Ujiri ryžtųsi permainoms šiame poste, Casey gali atsidurti itin kurioziškoje situacijoje. Sėkmingi reguliariojo sezono rezultatai gali atnešti „Raptors“ vedliui geriausio sezono vyriausiojo trenerio apdovanojimą, kurį strategui tektų atsiimti po atleidimo iš šių pareigų.