Kartu su dainos autoriumi Vytautu Bikumi į žiniasklaidos klausimus atsakinėjusi Ieva šypsojosi, džiaugėsi pavykusiu pasirodymu ir tikino, kad vos tik baigsis klausimai – skubės pavalgyti.

„Gerai jaučiuosi, tik buvo sunku su garsu, nes per kiekvieną repeticiją garsas kinta, nors neturėtų kisti. Įdomu, kaip vakare bus“, – kalbėjo Ieva.

Per TV ekraną pasirodymą stebėjęs V. Bikus tikino, kad skambesys puikus. „Labiausiai džiaugiuosi, kad Ieva jaučiasi užtikrintai. Ji sako, kad nerimauja, kad keičiasi garsas. Garsas gali keisti kažkiek nuo įvairių aplinkybių. Šiaip manau, kad viskas yra labai gerai. Čia dirbantys žmonės mums padeda, Ieva klauso patarimų, klauso mūsų pasiūlymų, linkčioja galvą, bet turbūt padaro pagal save, – įspūdžiais dalijosi V. Bikus. – Bet rezultatas, aš manau, yra labai geras.“

Ieva scenoje pasirodė su žemę siekiančia suknele, ankstesnių repeticijų metu ji vis užkliūdavo už suknelės, tačiau, anot jos, šįkart viskas vyko sklandžiai. „Jau įpratau, kaip reikia stotis ir kur koją statyti. Viskas buvo gerai – niekur neužkliuvau“, – pasakojo I. Zasimauskaitė.

Ievos Zasimauskaitės pasirodymo repeticija

Arenoje susirinkę žiūrovai to nematys, tačiau prie TV ekranų susirinkę „Eurovizijos“ gerbėjai Ievos pasirodymo metu išvys vizualizacijas, kuriose matyti apsikabinantys ar besibučiuojantys įvairaus amžiaus žmonės. V. Bikaus teigimu, šį kartą vizualizacijos buvo parodytos ne visiškai taip, kaip turėtų. „Bet nėra taip, kad mes ateiname ir liepiame daryti taip, kaip mes norime. Yra vietinio režisieriaus vizija, tačiau pavyksta padaryti taip, kaip mes įsivaizduojame“, – kalbėjo V. Bikus. Tikėtina, kad dar bus pataisymų, tačiau jie nebus esminiai.

Jautriausia pasirodymo vieta – kulminacija, kai ant lieptelio Ieva susitinka su savo vyru Mariumi. Net ir repeticijos metu buvo girdėti, kad šioje vietoje Ievos balsas ėmė virpėti. Ji neslepia – susigraudino. „Aš kiekvieną kartą susigraudinu ir galvoju, kaip neapsiverkti“, – šyptelėjo Ieva.

Tiesa, ši akimirka sugraudina ne vien atlikėją. Būtent dėl šios akimirkos ji saulaukia daugiausia komplimentų iš užsienio atlikėjų bei gerbėjų.

Tuo metu dainą parašę V. Bikus pasakojo, kad kiek jam yra tekę dirbti su kitais atlikėjais, dažniausiai jie jautriausią dainos vietą kas kartą kartoja visiškai vienodai. „Ievos atvejis yra unikalus, nes jei paprašysi padaryti taip pat, ji tikrai nepadarys. Reiškia, visa tai natūralu ir ji tikrai taip jaučiasi. Kas man yra keista: manęs ta daina tiek nebepaliečia, nes aš klausiau jau turbūt milijardą kartų. Bet labai smagu matyti, kaip žmogų liečia tos paskutinės eilutės. Jaučiasi, kad tai nesurežisuota. Niekas jai neliepia verkti, neliepia, kad balsas drebėtų, mes kaip tik norim, kad jis nedrebėti“, – kalbėjo V. Bikus.

Ievos Zasimauskaitės pasirodymo repeticija

Beje, paskutines eilutes Ieva dainuoja lietuviškai. Ir kas kartą pabaiga būna kitokia: tai daugiau, tai mažiau lietuviškų eilučių. Tad ar jau aišku, kiek gi lietuviškų žodžių išgirs „Eurovizijos“ žiūrovai? Ieva teigia, kad tikrai ne. O šalia stovėjęs dainos autorius Vytautas nusprendė pajuokauti, kad jei Ieva pasirodymo metu improvizuos – grės baudos.

„Yra numatytos baudos, jei bus kažkokių neatitikimų. nes mes esame išsiuntę tekstą“, – rimtai kalbėjo V. Bikus, tačiau netrukus tai pasakęs nusijuokė ir patikino, kad juokauja.

Repeticijos metu Ieva dainavo tyliai ir ramiai, tačiau, jos teigimu, taip nusprendė dėl to, kad balsas švelniau skambėtų, o ne dėl to, kad saugotų kimstantį balsą. Ieva pasakojo, kad kimti, matyt, pradėjo iš streso.

„Girdėjau, kad kiti atlikėjai daug valgydavo, kiti miegodavo, o man dažniausiai nugarą skauda ir kimsta balsas. Bet scenoje tai ne problema, – šyptelėjo Ieva. – Ir ši daina yra tokia, kad ją ir užkimimas papuoštų. Nebent jau visiškai balsas dingtų, tai Akmėją siųstume dainuoti.“
Po repeticijos Ieva skubės pavalgyti, pailsėti ir vėl stos ant scenos.

Ieva pirmojo pusfinalio metu susirungs su Azerbaidžanu, Islandija, Albanija, Belgija, Čekija, Izraeliu, Baltarusija, Estija, Bulgarija, Makedonija, Austrija, Graikija, Suomija, Armėnija, Šveicarija, Airija, Kipru ir Kroatija.

Burtai lėmė, kad I. Zasimauskaitė scenoje pasirodys šešta. Šešta ji pasirodė ir nacionalinių atrankų finalo metu, tad, jos teigimu, 6 yra labai geras skaičius. Tačiau tie patys burtai Ievai atsiuntė ir labai rimtus varžovus. Iš karto po Ievos scenoje pasirodys Izraelio atstovė. Ekspertų teigimu, ji – viena stipriausių pretendenčių laimėti šiųmetinę „Euroviziją“. Ne ką mažiau simpatijų sulaukia ir prieš Ievą pasirodysiantis čekas.

Nemažai tarptautinio dėmesio vaikinas sulaukė ir dėl traumos, kurią patyrė pirmos repeticijos metu. Atlikdamas triuką vaikinas susitrenkė nugarą ir buvo išgabentas į ligoninę. Po kelių dienų paaiškėjo, kad viskas gerai ir jis galės atlikti pasirodymą. Tiesa, kūlversčio teko atsisakyti.

Lietuviams turėtų būti girdėta ir suomės Saaros Sofios Aalto daina apie monstrus. Suomė viešėjo nacionalinių atrankų į „Euroviziją“ finale, kur atliko savo dainą „Monsters“.

Ievos repeticijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)