Tačiau vieną vakarą gavau šokiruojančią žinutę. Man parašė 16 metų berniukas – dešimčia metų jaunesnis už mano sūnų... Ir pasiūlė seksą.

Nemoku net apsakyti, kokia buvau šokiruota ir apstulbusi. Neatrodė, kad ten būrys susėdęs kitam gale žvengtų – rašė pagarbiai, kiek tokio amžiaus būnant išeina. Bet šešiolikmetis, galvojantis apie seksą su trisdešimčią metų vyresne moterim? Tokio blogo auklėjimo dar nesu mačiusi...

Berniukai ir taip ateina į protą vėliau nei mergaitės, turiu 26 metų sūnų ir 19 dukrą, galiu palyginti. Vyresnėlis dar ir dabar be manęs pražūtų, o dukra dar nuo 18 pati tvarkosi. Mano laikais sukakus dvidešimt penkeriems jau buvai viską perėjęs vyras, dabar tokio amžiaus vaikai dar kompiuterinius žaidimus žaidžia ir nežino, kiek parduotuvėje pienas kainuoja. Iki 30 – vaikas, iki 40 – jaunuolis, iki 55 – nesubrendęs, o tada ir pensija. Aišku, truputį perdedu, juk pati minėtoje svetainėje radau pašnekovų, bet iš esmės toks gyvenimas.

Taigi, neįsivaizduoju, kas dedasi dešimtoko galvoje, kad rašinėja tokius dalykus į motinas tinkančioms moterims. Našlaitis? Maištininkas? O gal tapau pokšto taikiniu? Neįsivaizduoju. Jau atmetus tą nemalonų sekso faktorių, vaikas ieško meilės. Iš nuotraukos toks nusiminęs atrodė, kad net gėdint nesinorėjo. Pagyriau, kad bent nuogas fotografuotis nepradėjo (yra ir tokių, ir paskui siunčia nuotraukas moterims. Gerai, kad neseniai padarė įspėjimus, kad atsiųsta nuotrauka galimai nemalonaus turinio, tai galima neatidaryti; anksčiau iššokdavo be perstojimo, fu, kaip bjauru) ir patariau kalbinti bendraamžes. Kažin, ar paklausys, bet bent atsikračiau.

Tėveliai, neatstumkime savo vaikų, kalbėkimės su jais. Jei atžalos ima ieškoti paguodos svetimų tetų glėbiuose, kažkas su šia karta negerai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę apie amžiaus skirtumą poroje? Pasidalyti savo patirtimi? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Amžius“.