„Kūryba - viena esminių ir prigimtinių teisių į saviraišką, būdas pasauliui pranešti ir skleisti žinią. Te ši diena primena, kokią didelę prasmę turi laisvas žodis, te įpareigoja mus ginti savo kalbą ir puoselėti jos tradicijas. Vertinkime laisvę, kuria galima šiandien džiaugtis, ir jauskime pareigą saugoti mūsų gražią ir seną kalbą šiame moderniame technologijų amžiuje“, - sveikindamas sako parlamento vadovas V. Pranckietis.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena pasveikino šalies lietuvių kalbos mokytojus, rašytojus ir žurnalistus.

„Gegužės 7-oji svarbi visai mūsų valstybės istorijai diena. Ji liudija apie mūsų tautos kovą už savąjį raštą, primena mums apie unikalų knygnešių žygį, jų begalinį ryžtą skleisti lietuvišką žodį. Gimtojo žodžio gynėjų ir puoselėtojų dėka šiandien į knygų muges susirenka minios skaitytojų, didele minčių ir nuomonių įvairove nuolat stebina šalies žiniasklaida. Tai reikšmingas mūsų valstybės pasiekimas, ugdantis visuomenę ir stiprinantis demokratijos pamatus. Mielieji lietuvių kalbos mokytojai, rašytojai ir žurnalistai, nuoširdžiai dėkoju jums už prasmingus kasdienybės darbus, už pilietiškumo ugdymą. Sveikinu visus su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, nuoširdžiai linkiu visada rašyti ir tarti gimtąjį žodį atsakingai, objektyviai ir su didele pagarba“, - sakoma Premjero sveikinime.