„Apple“ akcijos (+3,92 proc.) brango penktą prekybos sesiją iš eilės, paaiškėjus, kad papildomą bendrovės akcijų paketą įsigijo W. Buffet‘o valdoma „Berkshire Hathaway“ investicinė bendrovė. Nors JAV balandį naujų darbo vietų (164 tūkst.) sukurta mažiau nei tikėtasi (193 tūkst.), nedarbo lygis sumažėjo iki 3,9 proc. (prognozė – 4,0 procento).

Tai mažiausias lygis per pastaruosius 18 metų. Tiesa, duomenys rodo, kad atlyginimų augimas šalyje šiek tiek lėtėja, todėl darbo rinkoje dar yra laisvų pajėgumų. JAV doleris euro atžvilgiu brango ketvirtą prekybos sesiją iš pastarųjų penkių (0,23 proc., iki 1,196 dolerio už eurą). Pozityvios nuotaikos vyravo ir Europos akcijų biržose – „Stoxx Europe 600“ indeksas pakilo 0,63 proc., Vokietijos DAX ūgtelėjo 1,02 procento. Tiesa, ir toliau daugėja euro zonos ekonomikos lėtėjimo ženklų – paskelbtas „Markit PMI“ ekonominio aktyvumo indeksas balandį sumažėjo trečią mėn. iš eilės ir atsidūrė žemiausiame lygyje nuo 2017 m. sausio. Kovo mėn. mažmeninės prekybos pardavimų augimas (+0,9 proc.) buvo dvigubai lėtesnis nei laukta (prognozė - +1,8 procento).

Penktadienį, neveikiant Rygos biržai, Vilniaus ir Talino indeksai neįgavo aiškios krypties (OMXB -0,04 proc., bendra apyvarta 800,5 tūkst. eurų). Po ilgo laiko tarpo pagal prekybos apyvartą sąrašo viršuje atsidūrė ne „Olympic Entertainment Group“, o kita bendrovė. Šį kartą tai buvo Šiaulių bankas (perleista akcijų už 193,6 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,38 proc., iki 0,534 euro už akciją).

Šiandien bus skelbiami Šiaulių banko pirmojo ketvirčio rezultatai. „Tallinna Vesi“ jau pasibaigus prekybos sesijai paskelbė, kad gegužės 31 d. vyksiančiame akcininkų susirinkime bus pateiktas siūlymas išmokėti 0,36 euro dividendus už A klasės akcijas. Dividendinis pajamingumas, remiantis penktadienio uždarymo kaina, siekia 3,35 procento. „Žemaitijos pienas“ paskelbė, kad iš smulkiųjų investuotojų grupės supirks 11% akcijų paketą po 2,20 euro už akciją. Šiandien bus atnaujinta prekyba „Žemaitijos pieno“ akcijomis. „Baltic Horizon“ nekilnojamojo turto fondo grynosios nuomos pajamos pirmąjį š. m. ketvirtį išaugo 35 proc. (iki 3,4 mln. euro), o pelnas – 77,3 proc. (iki 1,7 mln. eurų). Fondas investicijų vienetų turėtojams išmokės po 0,024 euro už vnt., iš viso 1,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)