Šiandien vykusio „Formulės-1“ komisijos posėdžio metu buvo nutarta nuo 2007-ųjų pradėti naudoti Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) pasiūlytą radikalią galinio sparno konstrukciją. Nepaisant to, tokiam nutarimui iki šių metų pabaigos turi pritarti bent 8 iš 10 „Formulės-1“ komandų technikos direktoriai.

„Jei ši idėja nesulauks bent 8 iš 10 Techninės darbo grupės narių pritarimo, jos įgyvendinimas kol kas sustos, kas manau ir atsitiks. Nemanau, kad tai bus įgyvendinta jau 2007-aisiais“, – komentavo „Minardi“ komandos vadovas Paulas Stoddartas.

„Manau, kad ši idėja turi labai stiprią paramą, tačiau man neramu, nes mums susitarti iki Kalėdų liko vos 2 mėnesiai“, – kiek skeptiškai nusiteikęs buvo ir „Williams“ ekipos vadas Frankas Williamsas.

„Neįsivaizduoju, kad tai gali būti įgyvendinta. Kai kas yra nusiteikęs optimistiškai, ir naiviai galvoja, kad tai gali būti jau 2007-aisiais, tačiau aš tuo labai abejoju“, – teigė panoręs likti neįvardintu kitos „Formulės-1“ komandos vadovas.

Tuo tarpu pats FIA prezidentas Maxas Mosley mano, kad jo pasiūlymas susilauks pritarimo.

„Visi, kas matė bolidus, buvo nusiteikę labai entuziastingai. Taigi, jei neiškils nenumatytų sunkumu, viskas turėtų būti gerai“, – teigė jis.

Naujasis galinis sparnas turėtų padėti „Formulės-1“ lenktynininkams lengviau lenkti vienas kitą.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.