Kariuomenė pranešė, kad iš viso keturi žmonės „bandė infiltruotis“ prasiverždami pro teritorijas skiriančią apsauginę tvorą.

„Kariai atvyko į įvykio vietą ir šovė į teroristus, o to pasekoje trys iš jų žuvo“, – teigiama pranešime.

Vieno iš palestiniečių kuprinėje buvo rasti pjaustytuvai ir kirvis, pridūrė kariuomenė.

Nuo kovo 30 dienos, kai Gazos pasienyje prasidėjo protestai ir susirėmimai su pareigūnais, Izraelio pajėgos iš viso nukovė 52 žmones ir dar šimtus sužeidė.

Protestuotojai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams būtų leidžiama sugrįžti į namus, iš kurių jie pabėgo arba buvo išvaryti per 1948 metų karą.

Izraelis teigia, kad leidęs vadinamąją sugrįžimo teisę sužlugdytų valstybę.

Per pastarųjų savaičių protestus nenukentėjo nė vienas izraelietis, šalies kariuomenei sulaukiant tarptautinės kritikos dėl tikrų šovinių naudojimo demonstracijoms malšinti.

Visgi pats Izraelis tvirtina ugnį paleidžiantis tik būtinais atvejais, siekdamas sustabdyti infiltravimąsi, išpuolius ir bandymus pažeisti apsauginę tvorą.

Jis kaltina Gazos ruožui vadovaujantį judėjimą „Hamas“, kad šis siekia pasinaudoti protestais kaip priedanga savo išpuoliams vykdyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)