„Jį be reikalo kaltina dėl daugybės dalykų“, – neseniai pasirodžiusiame interviu teigia serialo „Gelbėtojai“ žvaigždė.

46 metų J. Assange‘as pastaruosius šešerius metus gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, taip norėdamas išvengti ekstradicijos į Švediją dėl kaltinimų išžaginimu (kurie jau panaikinti) ir į Jungtines Valstijas, kur kaltinamas šnipinėjimu. Visus jam metamus kaltinimus J. Assange‘as neigia.

50 metų kino ir televizijos aktorė teigia, kad neseniai norėjo aplankyti savo draugą Londone, tačiau jai tokia galimybė nebuvo suteikta. Praeitą kovą, prieš prarandant galimybę palaikyti ryšius, P. Anderson paviešino iškalbingą bendrą nuotrauką, darytą ambasadoje.

„Jis nuo visų atsiribojo“, – teigia P. Anderson ir tvirtina, kad Ekvadoro valdžia jam nebesuteikia interneto prieigos.

„Tiek oro, tiek šviesos kokybė ambasadoje tiesiog siaubinga, nes jis negali atsidaryti langų, negauna saulės šviesos. Net kaliniai gali išeiti į lauką, o jis negali“, – apie draugo gyvenimo sąlygas pasakoja P. Anderson.

„Aš visada jam atnešu veganiško maisto, bet jis maitinasi labai paprastai. Tą dieną, kai jam atjungė internetą, kalbėjomės telefonu. Jis man pats paskambino. O dabar nieko“, – pasakoja P. Anderson.

P. Anderson mano, kad tai būdas pasirūpinti, kad patyręs kompiuterių programuotojas, kuris visame pasaulyje išgarsėjo paviešinęs nutekintų dokumentų, bus nepavojingas.

„Jis paprasčiausiai taršo įtakingų žmonių plunksnas. Visada stengiuosi jį ginti, pateikti kaip žmogų, nes dauguma jį laiko kažkokiu robotu ar bejausmiu programišiumi. Jis labai neteisingai vertinamas, ypač Holivude, jo iš tikrųjų nuoširdžiai nekenčia, o viskas dėl Clintonų monopolio žiniasklaidoje“, – teigia P. Anderson.

P. Anderson santykiai su J. Assange‘u ilgą laiką buvo apsupti paslapčių ir neatsakytų klausimų. Aktorė ir modelis „Hollywood Reporter“ sakė, kad jie susipažino prieš daug metų per bendrą draugę Vivienne Westwood.

Gražuolė nesutiko detaliai papasakoti, kaip pažintis virto artima draugyste, tačiau patikino, kad jie „kalbasi apie viską“.

„Kalbamės apie Bibliją, kalbamės apie viską, apie mano vaikus, apie tai, kas vyksta jo šeimoje. Tikrai ne tik apie politiką. Žinoma, kai jis kalba apie politiką, būna labai įdomu, aš tada viską konspektuoju“, – sako P. Anderson.

P. Anderson, kuri gyvena Pietų Prancūzijoje su savo 32 metų mylimuoju futbolo žvaigžde iš Prancūzijos Adilu Rami, negaili gerų žodžių ir „WikiLeaks“ ir pabrėžia mananti, kad tai vienintelis patikimas informacijos šaltinis.

„Pasaulyje yra žmonių, kurie niekada neabejoja valdžia. Jie tiesiog galvoja, kad štai kažkas, sumanesnis už mane, viską išsiaiškino, ir man taip tinka, aš pernelyg užsiėmęs, kad dėl to sukčiau galvą. Man atrodo, kad toks mąstymas pavojingas“, – teigia P. Anderson.

Santykiai su J. Assange‘u – ne vienintelė tema, kurią P. Anderson aptaria interviu. Ji atskleidė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas, tuomet dar nebūdamas prezidentas, siūlė jai pinigų už tai, kad ši dalyvautų jo gimtadienio šventėje.

„Man už tai sumokėjo. Svečiams mokėjo po 500 dolerių. Pats buvo su žmona, tik nepamenu, kuria. Man jis nepasirodė kažkuo išskirtinis“, – sakė P. Anderson.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)