„Laukia sunkūs metai, net treji – savivaldos, Europos parlamento ir Prezidento rinkimai. Vadovavimas rinkimų štabui man nėra nauja veikla. Iš partijos narių tikiuosi pastangų, kompetencijos ir aktyvumo. Aš optimistiškai nusiteikęs dėl būsimo rezultato“, – partijos pranešime cituojamas kalbėjo J. Bernatonis.

Partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas kreipdamasis į tarybos narius akcentavo partijos uždavinių įgyvendinimo svarbą, pasidžiaugė Lietuvai tapus EBPO nare, apžvelgė siūlomas mokesčių reformas.

„Jaučiame atsakomybę prieš Lietuvos žmones. Palaikysime sprendimus, kurie realiai gerina žmonių padėtį. Mūsų, socialdemokratų darbiečių uždavinys padaryti viską, kad ekonomikos augimo vaisiais būtų pasidalinta su visais, o ypač su tais, kas gyvena blogiau. Socialinė atskirtis tebelieka labai aštria problema, kaip ir emigracija bei demografija. Tai bent iš dalies turėtų spręsti ruošiama pensijų ir mokesčių reforma“, – sakė G. Kirkilas.

LSDDP susikūrė kovą.

Ši partija susikūrė pernai rudenį skilus Socialdemokratų partijai (LSDP), kai ji nusprendė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Tokiam sprendimui nepritarusi dalis įtakingų partijos senbuvių pasitraukė iš LSDP ir įkūrė Socialdemokratų darbo frakciją Seime.