VšĮ „Penkta koja“ puslapyje pasirodžius Bembio skelbimui, supratau, kad jis skirtas man. Negalėjau paaiškinti kodėl, bet taip jautė mano širdis, taigi, taip spontaniškai ir atsirado mūsų dar vienas šeimos narys.

Bembis – gal kiek neįprastas vardas šuniui... Kodėl būtent toks? Galima sakyti, jis pats atsinešė šį vardą su savimi. Pažiūrėjus į jo spalvą, ausis, na, ir tą nenuilstantį liuoksėjimą – klausimų niekam nekilo. Nors pasiėmėme jauną ir labai daug baimių turintį šuniuką, jau tada matėme, koks jis didelis energijos užtaisas.

Taigi pradžioje reikėjo daug kantrybės, siekiant sumažinti baimes, tačiau joms mažėjant, šio šunelio energija užpildė visus namų kampelius. Net namuose gyvenanti garbingo amžiaus taksė, kuri mieliau renkasi miegą nei žaidimus, buvo išjudinta ir, nepatikėsite, - žaidžia taip švelniai ir gražiai, kaip niekas net nebūtų pagalvojęs! Be išdaigų, žinoma, neapsiėjome - sugraužtas kompiuterio laidas, išdraskytas fotelis, apgraužti kilimų kampučiai, na, ir neapskaičiavus žaidimo ribų - sudaužytas naujas šviestuvas, bet tai nei kiek nemažina meilės.

Be visų savo išdaigų Bembis turi ir švelniąją pusę - kaip ir daugelis mėgsta miegoti prisiglaudęs, mėgsta būti glostomas, mėgsta ilgus pasivaikščiojimus, o lovoje turi net savo pagalvėlę, todėl sunkumų šeimininkės miegui nesukelia.

Dabar labai dažnai iš aplinkinių girdime klausimą, kodėl jo viena ausis nulėpusi, o aš tik tyliai pagalvoju: nuo gero gyvenimo net ausis per daug atsipalaidavo. Nors prabėgo dar tik metai, kaip šis šunelis yra mūsų šeimos narys, tačiau jau sunku prisiminti, kaip atrodė namai be jo.

Mes jam suteikėme šiltus namus, o jis mums gerą nuotaiką ir ištikimybę.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.