„Dvikovės sporto šakos labai teigiamai veikia organizmą. Tai - ir ištvermė, greita reakcija, atsakomybė, koordinacija, saviugda, pagarba priešininkui, ir kiti svarbūs gyvenime dalykai. Kiekvienas tikras vyras turėtų paragauti dvikovių sporto šakų "košės", kad gyvenime galėtų apsiginti, apginti savo artimus ar silpnesnį“, - patikino pašnekovas.

Save ir kitą gerbiančio kovotojo dvasia jis taip pat ugdo ir jaunėlį savo sūnų Marką. Tai, juokaudamas pasakoja A. Orlauskas, jo giminėje yra tarsi paveldima tradicija.

„Aš pats esu sportavęs ir dziudo vaikystėje, ir karate jaunystėje. Mano tėvukas - boksininkas, Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas, o senelis buvo garsus tarpukario imtynininkas. Tėvukas mane pamokė bokso paslapčių. Be to, visą gyvenimą sportuoju vandensvydį ir nepamirštu karate. Sūnus Markas antri metai lanko būtent pastarosios sporto šakos treniruotes. Dabar namie jau pasitreniruojame kartu“, - kalbėjo A. Orlauskas.

Jis pabrėžė – pačiam teko ne kartą įsitikinti, jog kovos menų žinios gali išspręsti itin keblias situacijas ir net apsaugoti gyvybę.

„Man asmeniškai kelis kartus teko gatvėje susidurti su chuliganais ir agresyviais neblaiviais jaunuoliais. Visus kartus pavyko apsiginti ir apginti kitus“, - prisiminė žinomas vyras.

Jis su susidomėjimu stengiasi apsilankyti Lietuvoje rengiamuose įvairiuose kovų turnyruose. Artimiausias jo planas – stebėti varžybas narve, gegužės 19 d. vyksiančias Kauno sporto halėje.

Žiūrovų aistras žadinantis KOTC turnyras "King of the cage Baltic Tour 3" grįžta į laikinąją sostinę. Šį kartą narve susikaus Lietuvos, Amerikos ir Islandijos kovotojai iš "Mjolnir" klubo, kur treniruojasi MMA UFC pasaulio čempionas Conor Mcgregor.

Turnyre žiūrovai pamatys kovotojus iš Rusijos, Moldovos, Ukrainos, Gruzijos bei kitų Europos šalių, o Lietuvos garbę gins stipriausi MMA sportininkai iš Lietuvos, tokie kaip Vytautas Sadauskas, Karolis Buslys, Raimondas Krilavičius, Evelina Puidaitė ir kiti. Šį kartą renginyje debiutuos Kudo, K-1, Muaythai, bokso, jiujitsu turnyrų nugalėtojas bei prizininkas Herkus Lokošiūnas.

Vakarą vainikuos merginų kova. Taip pat daug aistrų žada sukelti revančinė kova tarp P. Leščinsko ir A. Matijošaičio. Antrąjį kartą KOTC narve susikaus sportininkas iš Islandijos Biggi Tomasson. Kovotojas atstovauja „Mjolnir“ klubą ir yra treniravęsis su pačiu Conor Mcgregor. „King of the cage“ turnyre, vasario 24 d. vykusiame Kaune, Biggi Tomasson įveikė lietuvį R. Buškų. Šį kartą kovoje su islandu Lietuvos garbę mėgins apginti Kudo, MMA, Jiu-Jitsu turnyrų nugalėtojas bei prizininkas P. Žitinevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)