Sentinelų sala, viena iš Andamano salų Indijos vandenyne, yra pati nesvetingiausia sala pasaulyje. Čia gyvenanti Sentinelų gentis nemėgsta turistų ir vengia bet kokio kontakto su išoriniu pasauliu ar modernia visuomene. Todėl, atvykėlius gentainiai pasitinka agresyviai, gindami savo teritoriją strėlėmis ir ietimis.

Visi bandymai užmegzti kontaktą su salos gyventojais baigdavosi tragiškai – strėlių apšaudymu ar net mirtimi. Vienintelis kartas, kuomet kažkam pavyko užmegzti ryšį su gentimi buvo 1991 metais. Mokslininkas T.N. Pandit, į salą atgabeno dovanų – kokosų ir kitų gėrybių, taip tikėdamasis pelnyti gentainių pasitikėjimą. Kažkokiu, paslaptingu būdu tai suveikė, pirmą kartą istorijoje, pašalinį žmogų Sentinelų gentis pasitiko be strėlių ir lankų.

Po ekspedicijos, Indijos vyriausybė uždraudė visas kitas misijas į salą, teigdama, jog Sentinelų gentis turi teisę gyventi vieni, jei nori tik to.

Be to, salos gyventojai neturi imuniteto plintančioms užkrečiamoms ligoms, todėl bendraujant su žmonėmis iš svetur jie rizikuotų užsikrėsti ligomis, kurios galimai išguldytų visą gentį. Todėl, tai buvo pirmasis ir, greičiausiai, paskutinis kartas, kuomet kažkam pavyko prisiartinti prie Sentinelų salos gyventojų.