Pranešime sakoma, kad du įtariamieji, sekso darbuotojas ir jo padėjėjas, policijai prisipažino nužudę Lygą bandydami ją išžaginti.

Prieš savaitę sulaikyti įtariamieji prisipažino tardomi. Anksčiau jie sakė, kad matė Lygą Kovalame, bet jos nežudė.

L. Skruomanės sesuo Ilzė trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė, kad Lygos palaikai ketvirtadienį vakare bus kremuoti ir kad pelenai bus parvežti į Latviją.

33 metų L. Skruomanė iš ajurvedos centro Tiruvanantapuramo rajone dingo kovo 14 dieną. Balandžio pabaigoje sudarkyti jos palaikai ir nupjauta galva buvo rasti Karamanos upės pakrantėje 6 km nuo turistų pamėgto Kovalamo.

Lyga ir jos sesuo Keralos valstijoje atostogavo nuo vasario. Aplankiusi Kočį, Alapurą, Kolamą ir Varkalą Lyga ajurvedinės medicinos centre gydėsi dėl depresijos. Paskutinį kartą ją matė kovo 14 dieną maždaug 11 val. 30 min. netoli Kovalamo paplūdimio, kur ji nuvažiavo autobusu.

Jos sesuo Ilzė aktyviai jos ieškojo, paprašė pagalbos per savo „Facebook“ puslapį. Ji ir Lygos vyras, 42 metų Andrew Jordanas, buvo susitikę su Keralos vyriausiuoju ministru; jūroje dingusiosios ieškojo Indijos karinis laivynas ir oro pajėgos. Keralos policija šiai bylai tirti suformavo specialią komandą.

Lyga ir Ilzė Skruomanės yra Latvijos pilietės, bet jau kurį laiką gyveno Airijoje.