Žada rudą įdegį, sumažėjusį apetitą ir padidėjusį libido

Įdegis injekcijomis – naujiena, sukėlusi tikrą diskusijų bangą internete. Kol vienos merginos gyrė produktą, kitos skundėsi dingusiu apetitu, niekaip neparuduojančiu kūnu ir net karčio bangomis. Dar kitos itin baikščiai žvelgia į produkto vartojimą – reikia leistis injekcijas.

Panaršius internete be vargo galima rasti svetainę „Bronze Body“, kurioje iš karto pasitinka užrašas „Licensijuotas produktas“. Įdegusio vaikino nuotrauka papuoštoje svetainėje teigiama, kad su šiuo produktu lengvai ir paprastai įgaunamas rudas įdegis. Nereikia nei soliariumų, nei tikros saulės, nei kitokių papildomų priemonių.

„Injekcijos atliekamos su mažytėmis insulinėmis adatomis į pilvo „riebaliuką“ arba raumenis (pečius ar šlaunis)“, – teigiama svetainėje.

Beje, produkto aprašyme vilioja ir dar vienas sakinys: „Produktas turi ir kitų teigiamų efektų, tokių kaip sumažėjęs apetitas, riebalų deginimo efektas, taip pat padidejęs libido.“

Tokį, kaip skelbiama, kone stebuklingą preparatą siūloma įsigyti 29,99 Eur, rinkinys su adatėlėmis bei specialiu tirpalu kainuoja šiek tiek daugiau. Beje, pabrėžiama, kad visiškai nemokamai bus pridedama naudojimo instrukcija, taip pat suteikta konsultacija telefonu.

Produkto patikimumas svetainėje pabrėžiamas pateikiamais sertifikatais.

Pardavėjas teigia, kad tai neskausminga

DELFI susisiekus su produktą pardavinėjančiu Mantvydu Kaukėnu, šis teigė, kad produktas – „natūralaus odoje esančio melanino pektidas“.

„Pirmas 5-7 ienas atliekama „užkrovos“ fazė – injekcijos atliekamos kiekvieną dieną. Vėliau – „palaikymo“ fazė, kai injekcijas reikia atlikti kelis kartus per savaitę“, – teigia M. Kaukėnas.

M. Kaukėno teigimu, leidžiantis šias injekcijas galima toliau lepintis ir soliariumais, ir saulės voniomis. Anot jo, iš JAV importuojamo produkto esmė – „apgauti organizmą“. „Jis įsivaizudoja, kad gauna daug UV spindulių, nuo kurių oda ima ruduoti. Tai visa paslaptis“, – teigė M. Kaukėnas.

M. Kaukėno tikinimu, produktas vartojamas labai paprastai. „Gal kai kurios moterys ir jaučia baimę injekcijoms, tai normalu. Bet adatytės labai mažos, injekcijos labai neskausmingos ir paprastai atliekamos. Kadangi rezultatai – puikūs, tai visos moterys labai patenkintos“, – teigė Mantvydas ir pridūrė, kad džiaugiasi bene vien tik teigiamais atsiliepimais.

Toks preparatas Lietuvoje neregistruotas

Dar 2009 metais Valstybinės vaistų kontrolės tarnyba išplatino pranešimą, kad prekyboje pasirodęs įdegį skatinantis injekcinis preparatas nėra saugus.

DELFI susisiekus su Valstybine vaistų kontrolės tarnyba, buvo gautas patvirtinimas, kad toks preparatas neregistruotas iki šiol.

Įspėja: tai nei vaistas, bet ir ne kosmetikos gaminys

DELFI susisiekus su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Rizikos sveikatai valdymo skyriaus vyr. specialiste Regina Burbiene, ši patvirtino, kad šis preparatas Lietuvoje nėra registruotas.

„Galime patvirtinti, kad šis preparatas tikrai nėra vaistas ir kaip vaistas jis Lietuvoje neregistruotas. Taip pat jis negali būti priskirtas kosmetikos gaminiams, kadangi kosmetikos gaminiai yra skirti tik išorinėms žmogaus kūno dalims (epidermiui, plaukams, nagams, lūpoms ir išoriniams lyties organams) arba dantims ar burnos ertmės gleivinei valyti, kvėpinti, pakeisti išvaizdą, apsaugoti išlaikyti jų gerą būklę arba pašalinti kūno kvapus. Taigi pagal naudojimo būdą – skirtas naudoti injekcijomis, o pagal veikimo mechanizmą – stimuliuoja melanino gamybą, tad negali būti klasifikuojamas kaip kosmetikos gaminys. Kosmetikos gaminiai turi būti naudojami tik išoriškai, o jų poveikis negali modifikuoti fiziologinių organizmo funkcijų“, – teigiama SAM Rizikos sveikatai valdymo skyriaus vyr. specialistės atsakyme.