Teritorijos, kaip antai, Kaimanų Salos, Didžiosios Britanijos Mergelių Salos, taip pat Terkso ir Kaikoso Salos, iki 2020 metų gruodžio 31 dienos turės sukurti viešuosius vadinamųjų tikrųjų savininkų registrus. Priešingu atveju šį klausimą tiesiogiai spręs Londonas.

Ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) vadovaujama mažumos vyriausybė teikė pirmenybę labiau kompromisiniam variantui, tačiau pripažino, jog negalės Bendruomenių Rūmuose blokuoti atitinkamo teisės akto pakeitimo, kuriam pritaria ir daugelis konservatoriams atstovaujančių parlamentarų.

Teisės akto dėl sankcijų ir kovos su pinigų plovimu pakeitimą pateikusi Margaret Hodge (Margaret Hodž) iš opozicinės leiboristų partijos palankiai įvertino vyriausybės apsisprendimą.

„Kai jis [įstatymo pakeitimas] bus patvirtintas, ši paprasta priemonė – Didžiosios Britanijos užjūrio teritorijas, tai yra mūsų mokesčių rojus, įpareigoti skelbti viešuosius tikrųjų savininkų registrus, – iš esmės pakeis padėtį“, – pareiškė ji.

„Ar tai būtų mokesčių vengėjai, kleptokratai, nusikaltėliai, organizuotos nusikalstamos grupuotės, pinigų plovėjai, ar norintieji finansuoti teroristus, tai jiems nebeleis išnaudoti mūsų slaptumo tvarkos, slėpti savo neteisėto turto ir plauti pinigų“, – pridūrė parlamentarė.

„Skaidrumas yra labai galinga priemonė. Kai bus sukurti viešieji registrai, mes žinosime, kas kam priklauso ir kur. Ir galėsime matyti, kur plaukia pinigai“, – pažymėjo ji.

Tarptautinė organizacija „Transparency International“ Didžiosios Britanijos planus pavadino „itin svarbiu kovos su korupcija“ visame pasaulyje „momentu“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)