Tačiau Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas tokias E. Masiulio reiškiamas pretenzijas traktuoja kaip nepagrįstas interpretacijas.

Pasak politiko, visa ši Prezidentės ir E. Masiulio susirašinėjimo istorija politinės korupcijos byloje, į kurią yra įsivėlęs buvęs bendrapartietis E. Masiulis, gali būti tiek pat reikšminga, kiek Antano Guogos pareikšti kaltinimai Seimo nariui Virginijui Aleknai. E. Gentvilas pabrėžė, kad ažiotažą sukėlusį laiškų turinį galima interpretuoti ir priešingai - kaip „MG Baltic“ daryto spaudimo Seimo nariams pavyzdį.

„Man, kaip partijos pirmininkui, šiandien rūpi kaltinamajame akte išdėstyti dalykai. Ten visų tų pokalbių nėra, nes, prokurorų manymu, tai nebuvo reikšmingi dalykai įtarimams pagrįsti ar įrodyti kaltėms. Todėl aš nesu labai linkęs komentuoti tai, kas yra už kaltinamojo akto ribų. Pavyzdžiui, Antano Guogos „pezalai“ apie Virgio Aleknos papirkinėjimą. Prokurorai nematė reikalo analizuoti tų dalykų ir net Virgio Aleknos nekvietė į apklausą, nors tuose „pezaluose“ jis buvo kaltinamas gavęs 200 tūkst. eurų. Tai supraskite, kad toje medžiagoje yra tiek visko prišnekėta, bet tikrai ne viskas reikšminga įtarimams patvirtinti“, - Eltai aiškino liberalų lyderis.

„Nei aš, nei Masiulis negalime spręsti, kad tai yra reikšminga šiai korupcijos bylai. Tai sprendžia prokuroras. O prokuroras mano, kad tai nėra reikalinga“, - sakė E. Gentvilas, pabrėždamas, kad nesusipažinus su bylos dokumentų visuma, kurią sudaro 108 tomai, reiškiami kaltinimai Prezidentei yra nepagrįstos interpretacijos.

Pasak E. Gentvilo, sprendžiant iš paviešinto susirašinėjimo, galima kalbėti lygiai taip pat ir apie kitokią pateiktų faktų interpretaciją.

„Pavyzdžiui, aš matau iš tų susirašinėjimų kitą interpretaciją. „MG Baltic“ galimai darė spaudimą politikams, kad tie nepatvirtintų Editos Dambrauskienės ir Nerijaus Meilučio generaliniu prokuroru. Kodėl mes neinterpretuojame taip?“ - kalbėjo E. Gentvilas, pridurdamas, kad tai galėtų būti net dar papildomi įrodymai tam, kad „MG Baltic“ siekė paveikti Seimo narius.

„Bet, matyt, nėra pagrindo tokiems išvedžiojimams. Todėl visa kita lieka interpretacijomis. Kol aš nematysiu 108 bylos tomų, tol aš negalėsiu padaryti išvados“, - apibendrino E. Gentvilas.

Galiausiai politikas sakė, kad jis Prezidentės išviešintuose pasakymuose neįžvelgia jokios dramos. Pasak jo, oficialiai būta ir stipresnių D. Grybauskaitės pareiškimų.

„Mes viešojoje erdvėje, oficialiose Prezidentės pasisakymuose esame girdėję ir stipresnių pasakymų. Tad manęs visiškai nenustebino Prezidentės retorika, kuri netgi, sakyčiau, yra saikinga. Kitaip tariant, Prezidentė šiose susirašinėjimuose neatrodė nei radikalesnė, nei grubesnė, kaip kartais būna oficialiai“, - samprotavo E. Gentvilas, pridurdamas, kad nepaisant to „valstiečiai“ sieks pasinaudoti šia istorija.

Portalas lrytas.lt paviešino, kaip skelbiama, Prezidentės D. Grybauskaitės ir korupcija kaltinamo E. Masiulio susirašinėjimo ištraukas. Kaip teigiama, elektroniniai laiškai rašyti 2014-2016 metais.

Skelbiama, kad Prezidentė neva per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt nevengė kritikuoti politikų ir žurnalistų.

Viename iš laiškų, kuriuose kalbėta apie būsimus 2016 m. Seimo rinkimus, D. Grybauskaitė Saulių Skvernelį įvardijo „pavojingu populistu“.

„Jau dabar yra pavojingas populistas, bus tik dideliu pagreičiu blogiau“, - viename iš tariamai paviešintų laiškų rašė D. Grybauskaitė.

Taip pat skelbiama, kad šalies vadovė ragino E. Masiulį įtikinti tuomet valdžioje buvusius Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) politikus nesuteikti S. Skverneliui ministro posto, jei jis pereitų į nekoalicinę partiją.

Skelbiamose tariamo susirašinėjimo ištraukose D. Grybauskaitė, kalbėdama apie kandidatus į generalinio prokuroro pareigas, reiškia nepasitenkinimą LNK žurnalisto Tomo Dapkaus kalbomis. Prezidentė E. Masiuliui rašo, kad T. Dapkus kalba nesąmones apie Evaldą Pašilį, ir ragino perduoti linkėjimus „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, kad šis patrauktų „savo skaliką“. Šio raginimo E. Masiulis sulaukė, kai jis Prezidentę pasveikino elektroniniu laišku apsisprendus teikti trečią kandidatą į Generalinės prokuratūros vadovus.

Prezidentūra nekomentuoja paskelbtų laiškų ištraukų. Pasak Prezidentūros, teismas šiuo metu nagrinėja politinės korupcijos bylą, kurioje E. Masiulis yra kaltinamas kyšio paėmimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu.

Prezidentūra akcentuoja, kad metamos visos priemonės politizuoti bylą ir paveikti bylos eigą bei baigtį.

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis galimai Prezidentės rašytus laiškus įvardijo skandalingais ir interpretavo, kaip D. Grybauskaitės siekį daryti spaudimą žiniasklaidai.