Dvi dienas vyksiančiose varžybose norą dalyvauti pareiškė daugiau kaip trys dešimtys Lietuvos sportininkų. Išskirstyti į klases pagal techninį pasiruošimą bei gebėjimus, jie stos į mūšį su greita ir neatlaidžia latvių trasa bei per žiemą savo techniką galandusiais konkurentais. Šeštadienį savo jėgas išbandys „PRO“, bei „Semi-PRO“ pilotai, sekmadienį varžysis „Street“ klasės atstovai.

„Gali pasirodyti šiek tiek keista, tačiau bendru požiūriu į technines taisykles galima pasigirti tik PRO lygos varžybose. Tiek Semi-PRO, tiek „Street“ lygyje vizija išsiskiria ir taip yra jau kurį laiką, tad į Rygą nukeliavę „Street“ lygos vairuotojai konkuruos tik su kitais lietuviais. Tam įtakos turi kiek skirtingos nacionalinės kelių eismo taisyklės – Latvijoje galite legaliai „turbinti“ savo automobilius, kai Lietuvoje bet koks nesertifikuotas daiktas po variklio gaubtu lems pakartotinę apžiūrą.

Kitas dalykas – požiūris į pradedančius sportuoti. Latviai ir estai riboja techniką, daugiausiai važiuoklės modifikacijas, o Lietuvoje jau kelerius metus dalyvius priskiriame į lygas pagal jų sugebėjimus ir tikime, jog ne bolidai, o vairuotojai laimi varžybas. Kol kas nė vienas dalyvis į „Street“ lygos varžybas atkeliavęs su „PRO“ lygos automobiliu kažkokio pranašumo parodyti nesugebėjo dėl ribojamo padangų pločio. Nors iš pirmo žvilgsnio tokia nelygybė glumina, tačiau praktika rodo savo – 700 arklio galių ir 205 pločio padanga kartais netgi pasunkina važiavimą, tad mes tikime, jog mūsų sistema veikia, tuo tarpu „braliukai“ stebi ir vertina. kaip sekasi mūsų eksperimentas“, – pasakoja Lietuvos „drifto“ čempionato organizatorius Linas Ramoška.

Po savaitgalio Rygoje „Semi-PRO“ lygos pilotai ruošis „Autoplius Fast Lap“ savaitgaliui – čia, visiems gerai žinomoje „Šėryklos“ trasoje, jų lauks antrasis čempionato etapas. O „PRO“ lygos vairuotojai gaus laiko atsipūsti ir greito „drifto“ sezoną Lietuvos žemėje atidarys birželio 8-9 dienomis – „UpHill Drift by Liqui Moly“ metu. Toliau čempionatas pasieks Palangą, Telšius ir sezono pabaigoje grįš į Kauną, kur kartu su Baltijos šalių čempionatu įvyks finalinės varžybos – „Braliukų mūšis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją