Medicininės pagalbos kreipėsi trys žmonės, tarp jų yra ir vaikų, skelbia „Fontanka“.

Ši nelaimė įvyko sekmadienį, balandžio 29 dieną.

Šventės „Boevaja stal“ („Kovinis plienas“) metu ant tanko T-60, tapusio pagrindine pramoga, viršaus neišsilaikė keturi žmonės. Kai 49 metų tankisto valdomas tankas T-60 važiavo į kalniuką, ant smėlio nukrito du 15 ir 9 metų broliai, o jų 32 metų kaimynas atsidūrė tiesiai po karine technika.

Ant tanko neišsilaikė ir dar vienas keleivis, tačiau jis po ekstremalaus pasivažinėjimo į medikus nesikreipė. Momentą, kaip nuo tanko nukrito žmonės, nufilmavo viena žiūrovė, rašo newsru.com.

Sunkiausiai nukentėjo po tanko vikšrais atsidūręs vyras. Laimė, tankas važiavo smėlio kalneliu, todėl vyrą šarvuotis ne sutraiškė, o veikiau įspaudė į minkštą smėlį. „Fontanka“ duomenimis, ligoninėje jam buvo diagnozuotas kojos lūžis, daugybė nubrozdinimų, krūtinės ląstos sumušimas.

Medikai suteikė jam pagalbą ir paleido namo. Vaikai atsipirko lengvais sužalojimais: vienas iš brolių susitrenkė šoną, o kitam buvo sumušti kairės rankos pirštai. Nė vienas iš jų ligoninėje neužsibuvo.

Dabar karinio – patriotinio festivalio, kurio metu visiems norintiems buvo leista pasivažinėti ant karinės technikos, organizavimą tikrina Tyrimų komitetas. Jį domina saugumo taisyklės, kuriomis po šios nelaimės lengva suabejoti.

Šventė prasidėjo sekmadienį 11 valandą, ir nuo tanko nukrito praktiškai pirmieji žmonės, panorę pasivažinėti karine technika.

Skelbiama, kad po šio atsitikimo šventės programa nebuvo pakeista ar atšaukta.