Bet čia straipsnis ne apie patį „Tinderį“, o labiau, kaip juo naudotis taip, kad maksimalizuotume rezultatus (tiek tau, tiek man).

Aišku, čia viską rašau iš vyriškos pusės – kitos nelabai galiu vertinti, bet būtų labai įdomu, jeigu kuri dama ryžtusi šiam straipsniui parašyti atsakymą, kur pasidalintų savo patirtimi su Lietuvos „Tinderio“ vyrais.

Taigi, prie reikalo. Niekam nepatinka internetu užsisakius mėlynus marškinėlius gauti žalius – tai „Tinder“ pirma ir pagrindinė taisyklė turėtų būti – „įpakavimas privalo atitikti turinį“. Juk esmė internetinio bendravimo yra susitikti gyvai – tai ką tu apgausi? O gal tikiesi, kad taip įsimylės tavo parašytus žodžius, kad nieko kito nepastebės? Būkime realistais.

„Tinder“ turi penkias sekundes atkreipti dėmesį (čia geriausiu atveju), o tai padarai su savo pirma nuotrauka. Pirmoji fotografija yra tavo įpakavimo „viršelis“, pagal kurį sprendžiami tolimesni veiksmai. Ar iškart „ne“, ar žiūrime toliau? Tiesa, yra nustatymas, kur arba tu renkiesi savo pirmąją nuotrauką arba leidi pačio Tinderio algoritmui žaisti su visomis tavo nuotraukomis ir bandyti suprasti, kuri geriausia. Čia siūlau pasitikėti savimi ir išsirinkti ją nepasikliaujant robotais.

O ką man sako, kai turi tik vieną nuotrauką? Ogi tai, kad nepasitiki savimi ir kažką slepi. Šioje situacijoje braukdamas į dešinę arba spausdamas „like“ aš jau rizikuoju, nes matau tik arba a) veidą iš arti ir vieno kampo arba b) tave iš toli, kur realiai nematau jokių detalių. Standartinis prekės įpakavimas turi mažiausiai tris puses su skirtinga informacija, o tu man tik vieną pusę rodai. Retas linkęs rizikuoti, dėl to nebijok ir dėk kaip įmanoma daugiau skirtingų nuotraukų.

Ką man sako, kai visose nuotraukose tik tavo veidas, o dar blogiau – vienu kampu? Vėl kažką slepi – o dažniausiai tai, kad nemėgsti savo kūno sudėjimo. Idealiame „Tinder“ profilyje turėsi bent vieną (o gal net dvi) nuotraukas, kur esi pilnu ūgiu. Niekas nesako, kad dėk bikini nuotraukas – tiesiog parodyk pilną vaizdą, kad susitikus niekam nebūtų netikėtumų.

Ką man sako, kai nei vienoje nuotraukoje nesimato šypsenos? Kompleksuoji dėl dantų. Gal esi su breketais, o gal dar nespėjai jų įsidėti – o gal šiaip nemėgsti savo šypsenos. Juk mano, kaip vyro, tikslas bus kaip įmanoma dažniau tave priversti šypsotis, o va aš nuo pat pradžių jaučiu, kad tos šypsenos bus kompleksuotos. Taigi, įkelk bent vieną nuotrauką, kur plačiai šypsaisi.

Ką man sako, kai visos tavo nuotraukos iš profesionalių fotosesijų? Visi mes mėgstame gerai padarytas nuotraukas, bet jeigu nematau nei vienos „natūralios“ – tai man sukelia liūdesi. Šiame technologijų amžiuje visi kišenėse nešiojame puikius fotoaparatus ir nuotraukos daromos beveik kasdien. Jeigu neturi nei vienos „gyvenimiškos“ nuotraukos, tai kaip tu gyveni? Panaši situacija tada, kai visos tavo nuotraukos yra „selfiai“.

Taigi, panelė atkreipė dėmesį su puikia pirma nuotrauka. Aš pažiūrejau antrąją, kur pamačiau ją plačiai besišypsančią. Tada pažiūrėjau trečiąją, kur ji stovi pilnu ūgiu šalia draugės. Kas tada?

Tada paspaudžiu ta mažą ikoną, kur pažiūriu ar kažką parašė dar apie save ir ar yra kokių nors kitų informacijos trupinukų. Už Instagramo prijungimą gauni 100 taškų, nes tai parodo man pasauli pro tavo akis ir dar labiau palengvina sprendimą „taip ar ne“. Nors, aišku, ne visų tikslas yra rasti antrąją pusę naudojant „Tinder“ – tačiau jeigu tai yra tavo tikslas, siūlau atsižvelgti į mano pastebėjimus ir grįžus namo rimtai persižiūrėti savo profilį.

Aš noriu atsakingai rinktis pasimatymus, o juk ir tu nenori po ilgų susirašinėjimų susitikti ir pamatyti vaikino akyse nusivylimą. Sėkmės!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – nepaisant amžiaus, ar naudodamiesi mobilia programėle esate radę antrą pusę, ar ko nors tikėtis reikėtų tik vienos nakties nuotykio medžiotojams? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Antrosios pusės paieškas“.