Šį kartą „8 minutė“ renginys vyko pilnoje įspūdžių parduotuvėje „Children City“, kurioje kartu su leidykla „Muzikija“ ir ankstyvojo ugdymo centru „Strazdanėlės“ pristatė Šarlio Pero ir Gabrieliaus Pačėko knygą „Batuotas katinas“. Renginyje vaikai kartu su tėvais stebėjo „Strazdanėlių“ pedagogų sukurtą muzikinį spektaklį „Kartą gyveno katinas“. Po pasirodymo mažieji renginio dalyviai galėjo ne tik vaišintis skanėstais, bet ir sudalyvauti dirbtuvėse, kuriose patys vaikai gaminosi prancūziškus ragelius su įvairių skonių džemais.

„Vaikai – tai mūsų ateitis. Būtent todėl mes ir tęsiame iniciatyvą „8 minutė“, kurios pagrindinis tikslas – skatinti tėvus praleisti kuo daugiau prasmingo laiko su savo vaikais. Šįkart organizavome renginį kartu su leidykla „Muzikija“ ir akstyvojo ugdymo centru „Strazdanėlės“.

Partnerių darbai patys kalba už save, o idėjos visiškai atitinka mūsų vertybes. Pakvietėme šeimas į renginį, norėdami tėvams ir jų vaikams parodyti, kad knygų skaitymas gali būti kupinas neapsakomų emocijų, šiek tiek poetiškas, magiškas procesas, netgi muzikalus. „Batuoto katino“ knyga, parašyta Prancūzijos vaikų literatūros tėvo Šarlio Pero, o iliustruota, kitaip nepavadinčiau, iliustracijų maestro Gabrieliaus Pačėko, šiandien čia sukūrė pasakišką pasaulį, kuris mums suteikė sparnus.“ – kalbėjo iniciatyvos „8 minutė“ sumanytoja Agnė Grigaliūnienė.

„Vaikai visada įkvepia. Žaiskime su jais, nes tai svarbu ne tik vaikams, bet ir mums, suaugusiems. Svarbiausias „Strazdanėlių“ tikslas – tai išmokyti tėvus turiningai leisti laiką su vaikais, padėti vaikams atrasti gyvenimo grožį ir dėsnius. Mes džiaugiames, kad per 30 metų sukauptą strazdanėlišką patirtį galime skleisti su „8 minutės“ iniciatyva. Visada norime, kad idėjos pasiektų ne tik Vilnių ir Panevėžį, kur veikiame, bet ir visą Lietuvą. Juk vaikai įkvepia suaugusiuosius tobulėti, o mes jiems galime padovanoti ne tik materialią dovaną, bet ir savo laiką, įspūdį gyvenimui: muziką, teatrą ar pusryčius pievoje.“ – kalbėjo ankstyvojo ugdymo centro „Strazdanėlės“ įkūrėja Sonata Latvėnaitė-Kričenienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)