Esminė siūloma naujovė – kad konservatorių sąrašuose į Europos Parlamentą ir savivaldybių tarybas, taip pat į prezidentus galėtų būti siūlomi ir nepartiniai kandidatai.

„Esminis dokumentas, kuris bus pristatytas taryboje, svarstomas ir vėliau, tikiuosi, priimtas – tai yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų tvarka, kuri numatys, kokiu principu bus atrenkamas kandidatas į prezidentus, kuriam bus suteikta parama“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Anot jo, projektas numato, kad bet kuriam kandidatui pasiūlyti užtektų 10 proc. TS–LKD skyriaus narių balsų. Vėliau šie kandidatai būtų įtraukiami į bendrą sąrašą, kurį dar vertintų partijos vadovybė – ji turėtų teisę išbraukti kandidatus, pavyzdžiui, susijusius su kitomis politinėmis organizacijomis.

Tarybos posėdžio metu taip pat bus tvirtinami kai kurie kandidatai į merus, pradedamos diskusijos dėl naujos partijos įstatų redakcijos bei etikos kodekso kandidatams. Kartu bus diskutuojama dėl pirminių rinkimų tvarkos bei aptariami pasirengimo suvažiavimui planai.

Anot G. Landsbergio, jau žinoma apie 90 proc. kandidatų į merų rinkimus, tačiau kandidatai didmiesčiuose bus tvirtinami rudenį.