Žiniasklaidos dėmesys krypo tiek Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno, tiek į Pietų Korėjos vadovo Moon Jae-ino antrąsias puses ir jų pasirinktus įvaizdžius.

Abi damos pasirinko subtilius, klasikinius kostiumėlius. Pirmoji Šiaurės Korėjos ponia Ri Sol Ju spindėjo elegancija vilkėdama prislopintos koralinės spalvos kostiumėlį, kurį sudarė midi ilgio sijonas ir švarkelis trijų ketvirčių rankovėmis.

Pietų Korėjos lyderio žmona Kim Jung-sook pasirinko žydros spalvos paltą, po kuriuo, veikiausiai, vilkėjo tokios pat spalvos suknelę. Žiniasklaidoje neskelbiami nei pirmųjų ponių vilkėtų drabužių prekių ženklai, nei kainos.

Kim Jong Uno žmona Ri Sol Ju ir Moon Jae-ino žmona Kim Jung-sook
Kim Jong Uno žmona Ri Sol Ju ir Moon Jae-ino žmona Kim Jung-sook

Nors Ri Sol Ju yra perpus jaunesnė nei Kim Jung-sook, abi moterys atrodė stilingai, dalykiškai ir demonstravo išlavintą skonį.

Apie paslaptingąją Šiaurės Korėjos lyderio sutuoktinę

Ri Sol Ju, buvusi garsi dainininkė, kaip viena svarbiausių šios izoliuotos, itin patriarchališkos šalies moterų iškilo 2012 metais, tačiau jos vaidmuo buvo ribotas, kaip Kim Jong Uno stilingos, drovios žmonos.

Pasak analitikų, jos statuso paaukštinimas tikriausiai yra dalis pastangų vaizduoti Šiaurės Korėją „normalia valstybe“, jai rengiantis viršūnių susitikimams su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu ir JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Naujasis Ri Sol Ju titulas prilygsta šių prezidentų žmonų Kim Jung-sook ir Melanios Trump titulams. „Ri Sol Ju paaukštinimas yra veiksmingiausia rinkodaros strategija“, – naujienų agentūrai AFP sakė An Chan Ilas, 1979 metais pabėgęs iš Šiaurės Korėjos, tapęs mokslininku ir dabar vadovaujanti Seule įsikūrusiam Pasauliniam Šiaurės Korėjos studijų institutui (World Institute for North Korea Studies).

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida Ri Sol Ju anksčiau vadindavo „drauge“ ir tik visai neseniai Kim Jong Unas suteikė jai pirmosios ponios titulą.

Kim Jong Unas, Ri Sol Ju

Apie Ri Sol Ju žinoma nedaug: manoma, kad jai 28 metai ir kad ji su Kim Jong Unu turi tris vaikus, o mažiausiai viena jų yra duktė. Pietų Korėjos žvalgybos pranešimuose sakoma, kad ji yra gimusi paprasto mokytojo ir gydytojos šeimoje.

Buvusi Šiaurės Korėjos orkestro „Unhasu“ narė Ri Sol Ju, kaip pranešama, mokėsi muzikos mokykloje Kinijoje, o 2005-aisiais kaip savo šalies palaikymo komandos lyderė lankėsi tarptautiniame sporto renginyje Pietų Korėjoje.

Ji domisi mada ir dažnai nufotografuojama vilkinti prabangius drabužius. Vienu atveju ji buvo pastebėta su rankine, kuri tikriausiai buvo „Christian Dior“, nors jos šalis neišbrenda iš skurdo.

Kim Jong Unas, Ri Sol Ju
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)