Pažymima, kad iki šiol Didžiosios Britanijos užjūrio teritorijoms negaliojo reikalavimas atskleisti jų jurisdikcijoje saugomų lėšų savininkų tapatybes. Pasak britų įstatymų leidėjų, tai sudaro sąlygas pinigų plovimui, kuris, savo ruožtu, didina nusikalstamumą ir korupciją.

Konservatorių partijos narys Endrew Mitchellas pranešė, kad balsavimas dėl šio įstatymo numatytas gegužės 2 dieną. Jo teigimu, naujojo įstatymo tikslas yra užtikrinti, kad „bet kuriame pasaulio taške po Didžiosios Britanijos vėliava neslepiami nešvarūs pinigai, naudojami blogiausiems tikslams“. Šis įstatymo projektas buvo parengtas pritarus Didžiosios Britanijos ministrei pirmininkei Theresai May.

Rusijos Federalinė finansinio monitoringo tarnyba balandžio 25 dieną pranešė, kad Rusijos pareigūnai, įskaitant gubernatorius, deputatus ir įvairaus lygmens vykdomosios valdžios organų vadovus, pervedė ofšorinėms įmonėms milijardus rublių. Tačiau konkrečių pavardžių ji neįvardijo.

Tarptautinis žurnalistinių tyrimų konsorciumas (ICIJ) lapkričio 6 dieną buvo paviešinęs medžiagą apie ofšorinių įmonių veiklą visame pasaulyje.
Šiuose dokumentuose figūravo daugelio valstybių vadovų pavardės, įskaitant ir Didžiosios Britanijos karalienę Elžbietą II bei JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Tarp Rusijos piliečių buvo minimi verslininkai Leonidas Michelsonas, Olegas Deripaska, Jurijus Milneris ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)