Į gatves jau išėjo tūkstančiai žmonių, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Trečiadienį N. Pašinianas per mitingą paragino šalininkus ketvirtadienį vėl dalyvauti akcijoje, blokuoti gatves, paralyžiuoti automobilių eismą. „Mes reikalaujame Respublikonų partijos kapituliacijos“, – sakė N. Pašinianas.

Valdančioji Respublikonų partija turi daugumą šalies parlamente.

Jerevane ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose nuo balandžio 13 dienos vyko didžiuliai mitingai ir protesto akcijos prieš eksprezidento Seržo Sargsiano paskyrimą premjeru. N. Pašinianas tapo šio protestų judėjimo lyderiu.

Balandžio 23 dieną S. Sargsianas atsistatydino, o laikinuoju vyriausybės vadovu buvo paskirtas valdančiosios Respublikonų partijos atstovas Karenas Karapetianas.

Balandžio 25 dieną buvo planuotas N. Pašiniano susitikimas su K. Karapetianu, tačiau jis buvo atšauktas.

K. Karapetianas pranešė, kad kreipėsi į prezidentą su siūlymu apsvarstyti galimybę rengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Trečiadienį ryte N. Pašinianas paskelbė, kad jo šalininkai protestuos prieš pirmalaikius rinkimus, kol premjeru nebus paskirtas „liaudies kandidatas“. Atsakydamas į tai K. Karapetianas pareiškė, kad įstatymai numato, jog Armėnijos premjerą renka tik parlamentas.

Žlugus deryboms N. Pašinianas vėl paragino savo šalininkus išeiti į gatves. Prisijungti prie protesto akcijų savo aktyvistus paragino ir didžiausia opozicinė partija „Klestinti Armėnija“.

Vienas įstatymų leidėjas ketvirtadienį sakė, kad naujo premjero rinkimai parlamente galėtų įvykti gegužės 2 dieną.

„Pagal įstatymus naujo premjero rinkimai įvyksta per septynias dienas po ministro pirmininko atsistatydinimo“, – sakė parlamento Valstybės teisės komiteto pirmininkas Gevorkas Kostanianas.

S. Sargsianas atsistatydino balandžio 23 dieną. Balandžio 30-oji ir gegužės 1-oji šalyje paskelbtos nedarbo dienomis; eilinis parlamento posėdis įvyks gegužės 2-ąją.

Į Maskvą atvyko Armėnijos delegacija

Armėnijos užsienio reikalų ministras Edvardas Nalbandianas yra Maskvoje kartu su parlamentarų delegacija. Tai ketvirtadienį naujienų agentūrai TASS pranešė iškart keli diplomatiniai šaltiniai.

„Armėnijos URM vadovas jau atvyko į Rusijos sostinę, kartu su juo Maskvoje yra parlamentarų delegacija, - sakė vienas iš šaltinių. - Laukiama derybų su Rusijos vadovybe“. Pasak kito šaltinio, „aukšto lygio derybos ir susitikimai bus uždari“. Dar vienas agentūros pašnekovas pažymėjo, kad daugiausia dėmesio bus skiriama padėčiai Armėnijoje.