Šimtai desertų gamintojų, konditerijos mėgėjų ir tiekėjų po vienu stogu

Spalio 6–7 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose pirmą kartą Baltijos šalyse duris atvers visų saldžių nuodėmių ir pagundų karalystė. Po vienu stogu susiburs šimtai desertų gamintojų, konditerijos mėgėjų ir tiekėjų, įvairių paslaugų atstovų ir tiesiog smaližių, kurie turės galimybę išragauti iki šiol neregėtų ir negirdėtų desertų be jokios sąžinės graužaties. Tokia galimybė nekaltai nusidėti pasitaiko pirmą kartą istorijoje!

Renginio organizatoriai pabrėžia, kad šis renginys skirtas visiems, kurie neįsivaizduoja savo kasdienybės be saldžių pagundų ir mėgaudamiesi jomis nesijaučia dėl to kalti. Visiems, kurie ieško ir nuo savo atradimų gyvena pakilę bent du centimetrus virš žemės.

„Desertų festivaliai vyksta visame pasaulyje. Nuo Majamio iki Kipro, nuo Kolumbijos iki Australijos, nuo Niujorko iki Delio. Bilietai į festivalius išperkami akimirksniu, renginiai sulaukia didžiulio tiek dalyvių, tiek lankytojų srauto. Baltijos šalyse toks renginys rengiamas pirmą kartą, todėl jaučiame didelę atsakomybę organizuodami išskirtinį renginį“, – sakė festivalio organizatoriai, planuojantys sulaukti per 12 tūkst. lankytojų.

Pasak jų, tai bus didžiausias ir saldžiausias festivalis, suvienysiantis šimtus desertų gamintojų, tiekėjų, kūrėjų bei pardavėjų, ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Vidurio Europoje.

Pirmieji desertų apdovanojimai

Saldžiausio šalies festivalio metu vyks nemokami seminarai, svečių iš užsienio prisistatymai, geriausio parodos deserto konkursas. Pirmą kartą šalies istorijoje bus organizuojami populiariausio deserto rinkimai, o kompetentinga komisija tituluos šio vardo verčiausią desertą. Renginio kulminacija taps naujo rekordo fiksavimas.

Desertų festivalis organizuojamas drauge su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, kurios prezidentas Jaroslavas Orševskis džiaugėsi, kad pagaliau atkreiptas dėmesys į saldžią virtuvę. Duoklė atiduota ir mūsų šalies konditeriams, kurie šio festivalio ilgai laukė. Tai renginys, priversiantis mūsų šalies konditerius išlįsti iš savo „saldžių virtuvių“ ir parodyti, ką jie moka geriausiai.

„Mūsų konditeriai iki šiol buvo nuskriausti. Nes didžiausias dėmesys skiriamas kulinarijai. Tačiau daugelis net nežino, kad konditerija yra visiškai kita maisto kultūros šaka. Lietuvoje tokio gastrorenginio, skirto saldžiai kultūrai, iki šiol dar nebuvo. Tai pirmas desertams skirtas renginys, sujungsiantis ne tik konditerius, bet ir restoranus, kurie turės išskirtinę progą pristatyti savo saldžiąją valgiaraščio pusę“, – sako J. Orševskis.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas džiaugėsi, kad festivalis „Guilty“ taps didele švente ne tik smaližiams, bet ir patiems konditeriams, kurie galės ne tik paganyti akis, bet ir patys išbandyti savo jėgas įvairiuose konkursuose. Nereikės važiuoti į užsienį ar kaimynines šalis. Gal pagaliau ir Lietuvos meistrai surengs pasaulinio lygio festivalį, sukviesiantį pasaulinio lygio meistrus čia ne tik rodyti savo amato, bet ir kartu tobulėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)