„Siūliau ministrui tai padaryti dar vakar, kai tik mes gavome FNTT išvadas. Būtų nebereikėję rengti interpeliacijos... Tačiau vis tiek lieka daug neatsakytų klausimų, kurių svarbiausią tenka adresuoti vėl tam pačiam Ramūnui Karbauskiui“, - savo feisbuke rašo A. Kubilius.

„Jeigu ministras B. Markauskas buvo priverstas trauktis dėl to, kad jo šeimos valdomame ūkyje kilo problemų su galimai neteisėtai naudojamais 4 žemės sklypais (iš viso maždaug 4 ha ploto), kurie priklauso kitiems savininkams, tai kiek tokių neteisėtai naudojamų žemės plotų šiuo metu valdo Ramūnas Karbauskis, su juo susiję asmenys bei visas „Agrokoncernas?“ - klausia A. Kubilius.

Politikas sako neturįs jokių faktų, todėl tik klausia.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis žemės ūkio ministro B. Markausko apsisprendimą trauktis iš pareigų vertina kaip rimto, atsakingo žmogaus žingsnį ir giria jį už ryžtą.

„Vertinu tai kaip tikrai atsakingo žmogaus žingsnį. Jis priėjo tokią ribą, kada nutarė ir nusprendė, ir labai gerai padarė. Manau, kad jį tik galima pagirti už ryžtą“, - žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jo nuomone, gal šį žingsnį buvo galima žengti ir anksčiau. „Reikėjo tokį žingsnį žengti gal anksčiau, bet kadangi jam nebuvo pasakyta ir nepatarta iš šalies, kad turi būtinai pasitraukti, tai labai žmogiškai reikėtų vertinti“, - mano V. Pranckietis.