„Didesnė prerogatyva formuoti Vyriausybę priklauso valdančiajai daugumai ir pačiam Ministrui Pirmininkui, o kitos institucijos, kurios dalyvauja, šiuo atveju Prezidentūra, gali tik turėti savo nuomonę, bet aš nemanau, kad yra tikslinga trukdyti formuoti Vyriausybę“, - aiškino G. Kirkilas.

„Su Vyriausybe pirmiausia dirba Ministras Pirmininkas“, - trečiadienį „15 min.“ studijoje akcentavo G. Kirkilas.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia Prezidentas Premjero teikimu.

G. Kirkilas taip pat sakė, kad jo vadovaujama LSDDP turi kitų kandidatūrų į teisingumo ministrus. Tačiau jų, akcentavo politikas, Ministrui Pirmininkui dar nepateikė. Anot G. Kirkilo, S. Skvernelis turi apsispręsti, ką turėtų toliau daryti dėl laisvo teisingumo ministro posto.

Premjeras antradienį tikino, nors ir nepritariąs Prezidentės išsakytiems G. Danieliaus kandidatūros atmetimo motyvams, jis ir toliau kalbąs su D. Grybauskaite.

„Tikrai mes kalbamės su Prezidente. Aš tikrai nepritariu ir nepalaikau tų motyvų, kurie buvo išsakyti dėl šio teisininko. Nemanau, kad tai yra esminiai dalykai, dėl kurių turėtų nebūti teikiamas žmogus į šitą poziciją. Juo labiau kad mes turime teisinę valstybę, turime teisininkus, turime profesijas, kurios tikrai negali būti tapatinamos su klientais, kuriems atstovauja advokatai“, - antradienį sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad balandžio 16 d. Premjeras S. Skvernelis pateikė kandidatą į teisingumo ministrus advokatą G. Danėlių. Šis Premjero teikimas sukėlė aštrias diskusijas viešojoje erdvėje. Apžvalgininkai, atkreipdami dėmesį į G. Danėliaus darbą „MG Baltic“, įvertino Premjero teikimą kaip siekį į nepatogią padėtį pastatyti Prezidentę.

Prezidentūra balandžio 19 d. pranešė, kad Premjero pateiktas kandidatas į teisingumo ministro postą G. Danėlius nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto.