Pasak pareigūno, jam negalima aptarinėti galimų motyvų, nes įtariamasis Alekas Minassianas yra apkaltintas byloje.

Dabar jau ištrintoje feisbuko paskyroje A. Minassianas sveikino koledžo studentą, kuris 2014 metais netoli Kalifornijos universiteto Santa Barbaroje nušovė ar mirtinai subadė šešis žmones ir sužeidė dar 13.

Kalifornijos žudiką Elliotą Rodgerį A. Minassianas pavadino „aukščiausiuoju džentelmenu“ ir feisbuke rašė: „Priverstinio celibato sukilimas jau prasidėjo! Mes nuversime visus čadus ir steises!“

22 metų E. Rodgeris priverstinį celibatą reiškiančią anglišką santrumpą „incel“ vartojo ir internete paskelbtose žinutėse, kuriose reiškė pyktį dėl jį atstūmusių moterų. Panašiai mąstantys žmonės interneto forumuose aktyvesnį seksualinį gyvenimą gyvenančius vyrus ir moteris kartas paniekinamai vadina „čadais“ ir „steisėmis“.

Minimoje pirmadienio žinutėje feisbuke paminima, kad kalba „eilinis (naujokas) Minassianas“. „Facebook“ patvirtino, kad įrašas buvo įtariamajam priklausiusioje paskyroje.

Po atakos „Facebook“ pašalino jo paskyrą.

Kanadiečiui, nukreipusiam savo mikroautobusą į pėsčiuosius ir pražudžiusiam 10 žmonių, antradienį buvo pateikti kaltinimai tyčiniu nužudymu.

Antradienį į teismą atvesdintas 25 metų A. Minassianas dėvėjo baltą kalinio kombinezoną. Jo galva buvo nuskusta, o rankas jis laikė už nugaros. Vyrui taip pat pateikti keli kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti. Per incidentą žuvo 10 žmonių, o dar 15 buvo sužeisti.