Vos tik spaudoje pasirodė žinia apie netrukus pasaulį išvysiantį Kembridžo kunigaikštienės kūdikį, šalia ligoninės pradėjo gausiai buriuotis žmonės, buvo sustiprinta apsauga. Visą šį britų nekantrumą ir jaudulį iš arti galėjo stebėti netikėtai tos dienos įvykių sūkuryje atsidūrusi lietuvė.

Lietuvoje gyvenanti Inga Lukauskienė, į Londoną išvykusi darbo reikalais, netikėtai tapo karališkojo kūdikio sutiktuvių liudininke. „LinenMe“ prekinio ženklo kūrėja DELFI sutiko pasidalinti, kaip šis daug dėmesio sulaukęs įvykis atrodė jos akimis.

„Ryte per žinias pamačiau naujienas, kad Catherine ir Williamas jau išvyko į ligoninę, o aš kaip tik buvau šalia, gyvenau už 400 metrų nuo tos vietos. Tą akimirką ten nebuvo didelio antplūdžio, kaip aš įsivaizdavau. Maniau bus didelis sujudimas, toks, kad net neprasibrausi, o tuomet buriavosi tik žurnalistai. Nufotografavau tik privataus padalinio duris, pro kurias išeina karališkoji pora su kūdikiu“, - pasakojo Inga ir netrukus tęsė.

„Vakare, kuomet jau grįžinėjau po visų darbų ir kai spaudoje buvo pranešta apie vaiko gimimą, šalia pastato stoviniavo žymiai daugiau žmonių. Man iš praeitų kartų užsifiksavo, kad karališkoji pora, po vaikelio gimimo, labai greitai palieka ligoninę, pamaniau pažiūrėsiu – gal netyčia išvažiuos. Taigi man pavyko atsidurti toje vietoje tada, kai Williamas išvažiavo pasiimti savo vaikų – princesės Charlotte ir princo George'o. Visi į tas duris žiūrėjo ir laukė bent menkiausios žinios ar krustelėjimo. Taigi, kai pro jas išėjo Williamas, publika parodė savo emocijas šūksniais, garsiais plojimais“, - prisimena ji.

Deja, akimirkos, kuomet princas Williamas išėjo su savo žmona ir trečiuoju judviejų kūdikiu, Ingai užfiksuoti nepavyko.

„Ten prasibrauti buvo neįmanoma. Arčiau žmonėms pareigūnai neleido būti. Tą akimirką pamačiau tik per BBC. Britams tai apskritai labai džiugi naujiena. Anglijoje karališkąją šeimą labai myli ir laukia kiekvienos su jais susijusios naujienos. Visą dieną jaučiau šį šurmulį. Net dirbant girdėjosi šūksniai, kad gimė princas. Net ir dabar Didžiojoje Britanijoje vyksta įvairios diskusijos šia tema. Žmonės lažinasi dėl vaikelio vardo. Kol kas, pasak rytinės britų laidos, pirmauja Arthuro vardas“, - dėstė pašnekovė.

Inga džiaugiasi turėjusi progą netikėtai sudalyvauti karališkojo kūdikio sutiktuvėse: „Smagu, kad taip neplanuotai pavyko būti šio įvykio liudininke. Su draugais juokavome, kad gal jau galiu pretenduoti į krikšto mamas“, - DELFI pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)