Dar visai neseniai juo naudojosi Vytauto Šustausko vadovaujama partija. Patalpos veiklai, kaip ir daugeliui kitų partijų, jai buvo suteiktos nemokamai. Tačiau dabartinės kadencijos miesto taryba nusprendė, kad tokia labdara savivaldybė daugiau negali užsiimti, ir politinės organizacijos turėtų už patalpų nuomą pinigus mokėti į miesto biudžetą. Kai kurios iš partijų tai ir pradėjo daryti, pasirašiusios su savivaldybe patalpų nuomos (o ne panaudos) sutartis, bet kur kas daugiau atvejų, kai patalpų buvo iš viso atsisakyta naudoti politinei veiklai. Todėl šio nekilnojamojo turto savininkė - savivaldybė - galėjo tas patalpas pateikti aukcionams.

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, butas Laisvės alėjoje - vienas iš šiuo metu brangesnių objektų, kurį pavyko sėkmingai parduoti. Parduota ir daugiau butų įvairiose miesto vietose bei kitos paskirties patalpų.

Tačiau savivaldybei niekaip nesiseka jau keliolika metų stengiantis atsisakyti jai priklausančios nuosavybės (51 proc. akcijų) su savivalda nesusijusiame objekte - turguje prie Geležinkelio stoties. Įvyko daugybė aukcionų, bet pirkėjas taip ir neatsirado.

ELTA primena, kad iš pradžių mėginta atsikratyti turimų turgaus akcijų, o pastaraisiais metais sutarta su likusiais akcininkais, kad bus parduodami ne „popieriai“, bet konkretus nekilnojamasis turtas - tam pačiam turgui priklausantys nebaigti statyti naujo turgaus pastatai Šiaulių gatvėje.

„Tikimės, kad viskas toje turgaus dalies privatizacijoje pajudės, kai bus apmokestintas automobilių stovėjimas Karaliaus Mindaugo prospekte šalia Šiaulių gatvės. Nebaigta turgaus statyba užima didelius plotus, tai būsimas pirkėjas galės juos kuo racionaliau panaudoti, įsigijęs savivaldybės parduodamą nekilnojamąjį turtą“, - Eltai teigė G. Petrauskas.