„Su šiuo formatu susipažinau dar studijuodamas Maskvoje. Ten vieną kartą per mėnesį vykdavo teatro naktys kurių metu žiūrovai galėdavo susipažinti su keliais savo mėgiamo kūrėjo spektakliais ar sudalyvauti eilėje dirbtuvių, ar dar kitaip turiningai praleisti visą naktį pilną teatro. Didžiausias renginio žavesys žinoma yra tai, kad kartu praleidi visą naktį.

Po kelių spektaklių publika tampa tarsi didelio vieningo vyksmo dalimi. Aptarinėja matytus spektaklius, dalinasi savo nuomone, kartu užkandžiauja ir leidžia laiką. Taip pat tokiuose renginiuose užsimezga naujos pažintys, o galiausiai visi sulaukia ryto ir dalinasi bendrais pusryčiais. Pirmąją savo teatrinę nemigą surengėme prieš kelis metus Vilniuje, o šį kartą sumanėme aplankyti savo žiūrovus Kaune. Taip pat šiame festivalyje žinoma laukiame ir kitų miestų „No Theatre“ gerbėjų“.- intrigavo renginio sumanytojas V.Bareikis.

Per vieną naktį žiūrovai turės galimybę pamatyti visas tris šio „No Theatre“ sezono premjeras. Renginį atidarys I. Vyrypaevo „Būtis nr. 2“ bei to paties dramaturgo pjesė – „Iliuzijos“. Po šių spektaklių seks dar vienas šios neeilinės nakties netikėtumas – specialiai sezono uždarymui rengiamas būsimosios, tik kitą sezoną pasirodysiančios „No Theatre“ premjeros – „BLONDI“ eskizas. Vėliausia, o tiksliau ankščiausiai – net trečią valandą ryto žiūrovams bus pristatyta J.Tertelio pjesė „Sudie, idiotai“. Į šį spektaklį kviečiami ne tik teatro , bet ir muzikos gerbėjai, mat pagrindinį vaidmenį jame sukūrė puikiai dainuojantis ir šių metų „Eurovizijos“ atrankose pasirodęs aktorius – M. Bendžius.

Daugelį Vido Bareikio ugdomų aktorių jau sutinkami įvairiuose Lietuvos teatro projektuose ir neabejotinai po kelių metų bus vieni ryškiausių šiuolaikinio teatro bei kino kūrėjų. Balandžio 28-osios naktį Kaune pasirodysiantys aktoriai šiais metais buvo apdovanoti garbinga Vytauto Kernagio premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją