Krašto apsaugos ministerija nusprendė padidinti savo karinį indėlį į NATO vadovaujamą tarptautinę operaciją Afganistane „Tvirta parama“, atsižvelgusi į NATO ir sąjungininkų prašymus.

Be Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų, šiuo metu NATO operacijoje „Tvirta parama“ tarnauja per 20 Lietuvos karių. Prisijungus Specialiųjų operacijų pajėgų kariams bendras Afganistane dislokuotų karių skaičius atitiks Seimo nustatytą leistiną ribą ir nebus didesnis nei 50 karių.

Lietuva 2018-2020 m. Afganistano nacionalinio saugumo pajėgoms išlaikyti ir vystyti kasmet skirs po pusę milijono JAV dolerių (beveik 415 tūkst. eurų). Į specialų patikos fondą, kuriam daugiausiai pinigų skiria amerikiečiai, Lietuva įmokas skiria nuo 2015 metų.

Lietuva taip pat tęsia dalyvavimą JAV vadovaujamos koalicijos pajėgų, kovojančių operacijoje Irake, tačiau kol kas papildomų pajėgumų į šią operaciją nesiųs. Toks sprendimas priimtas po konsultacijų su koalicijos partnerėmis ir JAV atstovais.

Šiuo metu, be tarptautinių operacijų Afganistane ir Irake, Lietuvos kariai dalyvauja operacijose Kosove, Ukrainoje, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje, Viduržemio jūroje ir Indijos vandenyne.