Žvejams, ketinantiems žvejoti Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose, į kuriuos įeina ir Tenenio upė, būtina atkreipti dėmesį į limituotos žvejybos sąlygas. Čia žvejoti leidžiama ištisus metus, laikantis Mėgėjų žvejybos taisyklių ir įsigijus parą, savaitę arba mėnesį galiojančią žvejo mėgėjo kortelę.

Žvejo mėgėjo kortelę galima įsigyti per ALIS sistemą arba visuose „Perlas“ terminaluose. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ne daugiau kaip 7 kg bendro svorio žuvų. Nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį.
Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniai – tai visi Nemuno deltos regioniniame parke esantys vandens telkiniai, išskyrus telkinius, esančius Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kuršių mariose tarp Atmatos ir Skirvytės upių mažesniu kaip 1 km atstumu nuo kranto, Kniaupo įlanką.

Į karšių apsaugą įsitrauks ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, taip pat į pagalbą bus pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai. Aplinkos apsaugos inspektoriai tikrins žvejus mėgėjus: ar žvejyba vyksta teisėtai, ar žvejai turi įsigiję žvejo mėgėjo korteles, ar nenaudojami draudžiami žvejybos įrankiai ar būdai, ar nėra gaudomi karšiai.

Už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelės numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 90 iki 170 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, užtraukia baudą nuo 120 iki 300 eurų su šių įrankių bei priemonių konfiskavimu. Kol galioja draudimas žvejoti karšius, vienas sugautas karšis papildomai kainuos 60 eurų siekiančią žalą žuvų ištekliams. Už karšį, pagautą Minijos ichtiologiniame draustinyje, žala bus triguba.