Titnago g. 74, Vilniuje, buvę bendrovės specialistai gamtos apsaugos pareigūnams paaiškino, kad po remonto pradėjus eksploatuoti antrinį nusėsdintuvą, nuotekų srautas pakėlė jame esantį dumblą, kuris ir yra išnešamas į Neries upę. „Vilniaus vandenų“ atstovai teigė, kad upėje matytos putos yra bakterijos, kurios valo nuotekas, jos nėra žalingos.

Visą savaitgalį į Nerį plūdo dumblas

Specialistas šeštadienį paėmė į Neries upę išleidžiamų nuotekų mėginius laboratoriniams tyrimams. Sekmadienį neaiškios kilmės nuotekų mėginiai tyrimams paimti pakartotinai. Laboratorija mėginiuose tirs BDS7, ChDSCr, bendro azoto, bendro fosforo kiekį, fosfatus, biogenus (amonį, nitritus, nitratus), skendinčias medžiagas, chloridus, naftą ir riebalus. Savaitės pabaigoje turėtų paaiškėti, ar savaitgalį į Nerį buvo leidžiamas specialiomis bakterijomis apdorotas dumblas, ar, vis dėlto, nevalytos buitinės nuotekos.

Visą savaitgalį į Nerį plūdo dumblas

Aplinkosaugininkai prašo gyventojų pastebėjus pažeidimus ar daromą žalą gamtai nedelsiant apie tai pranešti visą parą dirbantiems pareigūnams. Tai galima padaryti paskambinus Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai kreipiantis į Vilniaus RAAD Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyrių tel. (8 5) 273 2995.