Užpraeitą ketvirtadienį maždaug 7 val. vietos laiku viename iš Vulverhamptono, miesto Anglijoje, parkų buvo rastas Viktorijos Sokolovos kūnas. Jį aptiko eilinis visuomenės pilietis. Mergina, kaip nurodoma po autopsijos pateiktoje ataskaitoje, buvo patyrusi smūgį į galvą.

Paauglės išžaginimu ir nužudymu apkaltintas šešiolikametis šiuo metu uždarytas į jaunuolių sulaikymo centrą ir išbus jame iki birželio 8 d. numatyto posėdžio Vulverhamptono karališkajame teisme.

„Naudodamasi proga, noriu padėkoti vietos gyventojams už suteiktą pagalbą ir priminti, kad dera susilaikyti nuo spėlionių, taip pat nemėginti įvardyti su įvykiu galimai susijusių asmenų socialiniuose tinkluose“, – perspėjo incidentą tirianti inspektorė Caroline Corfield.

„Jau žinome apie keletą grasinančio pobūdžio klaidinančių pranešimų. Nederamas elgesys socialiniuose tinkluose gali gerokai apsunkinti tyrimą ir sukelti riziką niekuo dėtiems asmenims“, – tęsė pareigūnė.

Radus V. Sokolovos kūną, buvo inicijuotas ir dar vienas tyrimas – veiksmų, kurių policija ėmėsi reaguodama į pranešimą apie žmogaus dingimą.

Nepriklausoma policijos veiksmų tarnyba (IOPC) pranešė, kad pavedimą tirti atvejį perdavė Vakarų Midlandso policija, gavusi pranešimą apie lietuvių kilmės merginos dingimą. Pranešimas buvo gautas dienos, kai buvo rastas jos kūnas, išvakarėse. Jį perdavė vienas iš merginos šeimos narių.

„Reiškiu gilią užuojautą siaubingą netektį patyrusiai Viktorijos šeimai“, – sakė IOPC regioninio skyriaus vadovas Derrickas Campbellas.

„Pagrindinis mūsų tikslas – išsiaiškinti, kaip policija sureagavo į pranešimą apie žmogaus dingimą, o ne Viktorijos mirties aplinkybes. Ir šeimą, ir policiją reguliariai informuosime apie tyrimo eigą“, – pranešė D. Campbellas.

IOPC regioninio skyriaus vadovas taip pat pridūrė, kad dėl vykdomo baudžiamojo tyrimo ir paaugliui pateiktų kaltinimų daugiau komentarų kol kas pateikti jis negali.
V. Sokolovos artimieji merginą prilygino angelėliui, suteikdavusiam jų gyvenimui ir spalvų, ir prasmės.