Policija pranešė, kad balandžio 21 d., apie 22 val., buvo pastebėta, kad Švenčionių r., Šakimo vs., iš vyro (gim. 1962 m.) sodybos pirties, išdaužus durų stiklą, pavogta 40 000 JAV dolerių. Nuostolis – 32 649 eurai.

Paaiškėjo, kad tai garsiojo kriptovaliutos kasėjo P. Aršausko šeimai priklausantys pinigai.

Feisbuke pradėjo plisti pagalbos šauksmas, kuriame teigiama, kad tam, kuris suteiks naudingos informacijos, bus sumokėta didelė pinigų suma.

„5000 eurų premija, kurie suteiks bent minimalios naudingos informacijos, vagys važiavo tamsiai elektrinės spalvos mašina, veiksmas vyko netoli kelio Vilnius-Pabradė-Švenčionys“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė nukentėjusysis.

Policijos pranešime rašoma, kad vagys pavogė 40 000 JAV dolerių, tačiau P. Aršauskas teigia, jog neteko 40 200 JAV dolerių.

„Sumą pavogę asmenys neįvertino, jog mūsų 100 ha sodybos valdose stovės daugybė vaizdo kamerų, svarbiausias dalykas, jog norime ne pinigų, o tiesos. Šeima man pabrėžė, jog mes galime premijai skirti ir 100k eurų, jog greičiau išaiškėtų kaltininkai, man pasirodė per daug lietuviams neįtikėtina, nes tai tiesiog atrodys nerealu, bet privačiai pasikalbėsime, kas suteiks informacijos, nes tie 5 tūkst. eurų yra tik simbolika“, – pranešė P. Aršauskas.