Tokiu metu, mums gali padėti saviugdos knygos. Net ir psichologai knygų skaitymą taiko kaip veiksmingą terapiją, galinčią labai pagerinti žmogaus psichologinę būseną. Todėl šiandieną siūlome tris knygas, kurios gali keisti gyvenimą į gerąją pusę:

– Knyga geriems santykiams;
– Knyga sėkmei;
– Knyga dvasiniam tobulėjimui.

Tai tarsi trys „kolonos“, ant kurių „laikosi“ harmoningas gyvenimas, skelbiama pranešime spaudai.

1. Vytautas Jančiauskas „Mūsų santykių ritualai“

Tai knyga, kurioje stilingai, vaizdžiai ir žaismingai pasakojama, kaip sukurti harmoningus santykius su mylimu žmogumi. Jeigu galvojate, kad esate išradingi santykiuose ir jau viską išbandėte – atsiverskite šią knygą ir suprasite kiek daug galimybių dar neišnaudojote.

Autorius ragina „ne sunkiai dirbti santykiuose“, bet paversti juos „kelione automobiliu, kurioje nutinka daug gerų dalykų“. Tai šmaikštūs, netikėti, kartais gluminantys poros ritualai, išvaduosiantys iš monotonijos gniaužtų net ir konservatyviausią porelę.

2. Anthony Robbins „Pažadinkime savyje milžiną“

Šioje knygoje asmeninio efektyvumo ir asmenybės permainų ekspertas Anthony Robbins kalba apie būdus, kaip kontroliuoti savo emocijas ir kūną, optimizuoti tarpusavio santykius, sutvarkyti finansus ir visą gyvenimą. A. Robbins knygas įdomu skaityti žinant, kad pats autorius gimė darbininkų šeimoje, anksti išsiskyrė jo tėvai, o pats Anthony išėjo iš namų būdamas 17 metų.

Sudėtinga vaikystė jo nepalaužė, bet privertė ieškoti atsakymų. Visas asmeninio efektyvumo technikas, kurias autorius siūlo šioje knygoje, yra pats išbandęs su savimi ir daugybe konsultuojamų žmonių. Šios knygos įžvalgų dėka kiekvienas tikriausiai atrasime savo viduje „ dar neiškuoptų kambarėlių“, kuriuos sutvarkyti pasirodo yra taip paprasta.

3. Algirdas Toliatas „Gerumo liūnas“

Šiais metais knygų mugėje tai buvo viena iš labiausiai perkamų saviugdos knygų. Kunigo, rašytojo Algirdo Toliato „Gerumo liūnas“, tai antroji „Žmogaus ir Dievo metų“ knyga, kuri kaip ir pirmoji, susilaukė didelio skaitytojų dėmesio. Ji parašyta pamokslų forma.

Žurnalistas Rimvydas Valatka sako apie šią knygą ir autorių: „Kol mes voliojamės ant sofos. Baksnodami išmanųjį. Jis bando rasti mūsų elektros sistemų butelio kaklelį. Gali būti, kad būtent todėl žmonės jo pamokslų taip nerealiai ir klausosi. O gal, kad sugeba plastiškai, nemoralizuodamas sujungti 2000 metų krikščionybės mintį bei įtampas ir aštrius modernybės kampus.“

„Gerumo liūnas“ – tai knyga, padėsianti „suderinti“ jautrias „sielos stygas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)