Bet, kaip rašoma health.com, seksas per menstruacijas turi nemažai privalumų, jis gali padėti jaustis gerai ir seksualiai. Štai penkios priežastys, kodėl nevertėtų tarti „ne“ seksui tomis dienomis.

Seksas malšina spazmus per menstruacijas

Patiriant orgazmą, dubens raumenys susitraukia ir atsipalaiduoja, todėl turėtų sumažėti dubens skausmai ir spazmai menstruacijų metu. „Mane stebina tai, kad labai mažai moterų išnaudoja seksą menstruacijų metu, – teigė Bostono psichologė, sekso terapeutė Aline Zoldbrod. – Seksas gerina savijautą, be to, manau, tai geriausia pasaulyje priemonė nuo spazmų.“

Tai – papildoma lubrikacija

Dalis moterų sako, kad seksas menstruacijų laikotarpiu – dar geresnis nei visada, nes nereikia jaudintis dėl makšties sausumo, naudoti lubrikantų. „Abiem partneriams gali būti labai malonu, nes tai teikia natūralios drėgmės, slidumo“, – teigia seksologė, knygos „The Better Sex Guide to Extraordinary Lovemaking“ („Geresnio sekso vadovas išskirtiniam meilės menui“). Tai puikus argumentas, bylojantis sekso duše per menstruacijas naudai, nes pats vanduo nėra geras lubrikantas.

Ginekologė, akušerijos profesorė iš Northwestern universiteto įspėja – jei turite įsidėjusi tamponą, prieš seksą būtinai išsiimkite. „Jei neišsiimsite, tamponas gali būti nustumtas iki gimdos kaklelio ir galite jį pamiršti.“ O tada gali atsirasti nemalonus kvapas, įsimesti infekcija, galbūt net tektų kreipti į medikus, kad išimtų tamponą. Atrodytų, elementaru, tačiau ginekologų teigimu, daugybė moterų pamiršta išsiimti tamponą.

Orgazmai – veiksmingi nuskausminamieji

Orgazmas ne tik malšina spazmus, bet ir gali būti puikus vaistas nuo diskomforto, silpnumo, patiriamo per menstruacijas. Orgazmo metu gaminasi endorfinai, kurie malšina skausmą, gerina nuotaiką – didžiulis pliusas, kai jaučiatės dirgli, niūri ar kamuoja prasta savijauta.

Ir dėl dar vienos priežasties orgazmai malšina skausmus. Žurnale „Pain“ („Skausmas“) buvo aprašytas devintą dešimtmetį atliktas tyrimas, parodęs, kad orgazmo metu moterų atsparumas skausmui padidėja net iki 75 proc. 2013 m. atliktas ir žurnale „Cephalagia“ aprašytas tyrimas parodė, kad seksualinis aktyvumas daliai pacientų gali dalinai ar visiškai panaikinti migrenos ir cikliškai pasireiškiančius galvos skausmus.

Mažina stresą, gerina miego kokybę

Endorfinai tiesiog stebuklingai mažina streso lygį. Tyrimais įrodyta, kad dažniau besimylintiems partneriams rečiau užkyla kraujospūdis, jie sveikiau reaguoja į stresines situacijas. Mylėjimas stiprina poros santykius, ryšį tarp partnerių, atsiranda daugiau pasitikėjimo savimi ir savo kūnu, teigia A. Zoldbrod.

Orgazmas paruošia organizmą miegui, nes jo metu išsiskiria hormonas prolaktinas, gerinantis miego kokybę. (Tik atsiminkite, kad reikia apsaugos. Jei nevartojate kontraceptinių tablečių, mylintis per menstruacijas irgi galima pastoti, įspėja medikai. Taip pat menstruacijų metu kiek padidėja lytiniu būdu plintančių infekcijų rizika).

Menstruacijų metu moters seksualinis potraukis neretai būna stipresnis

Ne visos moterys per menstruacijas jaučiasi seksualios, nori sekso. Kita vertus, būtent per menstruacijas daliai moterų seksualinis potraukis yra stipriausias. Dalis moterų teigia, kad būtent tuo laikotarpiu labai greitai susijaudina arba seksualinis stimuliavimas yra kur kas malonesnis, aiškina A. Zolbrod.

Besikeičiantys hormonai, į dubens sritį daugiau priteka kraujo – tai priežastys, kodėl seksas tomis dienomis gali būti ypač malonus (pirmą menstruacijų dieną estrogeno ir testosterono būna mažai, o trečią dieną jų ima daugėti). Daugumos tyrimų duomenimis, moterų seksualinis potraukis pasiekia pik per ovuliaciją – likus nuo 10 iki 16 dienų iki mėnesinių, bet kai kurios moterys sako, kad stipriausią geismą jaučia per menstruacijas. Jei jūs – iš tokių moterų, pasinaudokite sustiprėjusiu libido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)